• Aydın AK Parti’ye güçlü başkan…

    AK Parti Aydın İl Başkanlığı’na kurucular arasında yer alan 22-23. Dönem Milletvekili Ahmet Ertürk atandı…

    13:08:35 | 2017-11-11

    AK Parti Aydın’da kuruluşundan bu yana ilk kez en güçlü başkanına kavuştu. ANAVATAN Parti’sinde uzun yıllar siyaset yapan Aydın’ın sevilen politikacısı Ahmet Ertürk, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz’ün de hem fikir olduğu isim olarak Aydın AK Parti’ye başkan olarak atandı.

    Ömer Özmen’in istifasının ardından uzun süredir kamuoyunda “Kim Başkan olacak” sorusuna cevap aranırken AK Parti Genel Merkezi bu gün yaptığı toplantıda hem partililerin hem de kamuoyunun merakını gidererek Ahmet Ertürk’ün Aydın İl Başkanlığı’na atandığını duyurdu.

    Bu gün Ankara’da önce Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz ile görüşen Ahmet Ertürk çağrıldığı Parti Genel Merkezi’nden AK Parti Aydın İl Başkanı olarak çıktı.

    AK Parti Kurucuları arasında yer alan 22-23’üncü Dönem Milletvekili Ahmet Ertürk’ün İl Başkanlığı’na atanması partililer arasında ve Aydın kamuoyunda olumlu karşılanırken parti tabanında sevinç yarattı.

    Uzun yıllardan beri Aydın’da varlığını il ve ilçe yönetimleri ile hissettiremeyen ve bu nedenle ilk dönem hariç sürekli kan kaybı yaşayan Aydın AK Parti’ye hem tecrübeli hem de halk arasında sevilen bir ismin il başkanı olarak atanması siyaseti yeniden hareketlendirdi.

    İl Başkanlığı açıklandıktan sonra Ankara’da bir dizi görüşmeler yaparak temaslarda bulunan Ahmet Ertürk, kendisi gibi partinin kurucuları arasında yer alan Milletvekili Mehmet Erdem ve AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş AK Parti’nin tekrar eski yıllarına döneceğini ve Aydın siyasetinde söz sahibi olacaklarını açıkladı.

    AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Savaş gazetemize yaptığı açıklamada, “Partimizde il başkanlığı için müracaat eden arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Kimin il başkanı olacağı konusunda parti genel merkezimizde uzun soluklu bir çalışma yürütüldü. Aday adaylarımız ile tek tek görüşüldü. Parti tabanımızın görüşleri alındı. Temayül yoklaması ile birlikte kamuoyu anketleri yaptırıldı. Parti Genel Merkezimizdeki görüşmeler ve anketler neticesinde görev Partimizin Aydın İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Nazilli İlçe Teşkilatı kurucusu, 22 ve 23’üncü Dönem Aydın Milletvekilimiz olan tecrübeli siyasetçi Ahmet Ertürk’e verildi. AK Parti Aydın’da yeniden yapılanacak ve en güçlü şekilde 2019 yılında yapılacak yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanarak bu seçimlerden en üst düzeyde başarı ile çıkacaktır. Ahmet Ertürk’ün İl Başkanlığı Aydınımıza ve partimize hayırlı olsun..” dedi.

    AK Parti İl Başkanlığına atanan Ahmet Ertürk’ün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor.

    AHMET ERTÜRK KİMDİR?

    Ahmet Ertürk, 13 Kasım 1953'te Aydın’ın Kuyucak İlçesi Pamukören beldesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Çiftçilik ve serbest avukatlık yaptı. İl Genel Meclis Üyeliği, ÖR-KOOP Nazilli ve Çevresi Örnek Hayvancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı, TARİŞ Pamuk Birliği Murakıp Üyeliği, Aydın'da Tarımsal Amaçlı Kalkınma Kooperatifleri Üst Birliği Başkanlığı, Ankara'da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda Üreticiler ve Üretici Örgütleri Temsilciliği, Pamukören Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu.

    22. ve 23. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı.

    Ahmet Ertürk, evli ve 2 çocuk babası.

    HABER: HASAN KADİFE/ANKARA