• Aydın BŞB’de iş cinayeti…

    Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Bozdoğan ilçesindeki katı atık bertaraf istasyonunda iş makinesine sıkışan işçi yaşamını yitirdi.

    15:22:27 | 2019-09-11

    Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bozdoğan ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinde kepçenin üzerine çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli Şahin Çöker, kepçe operatörünün fark etmemesi üzerine makineye sıkışarak ağır yaralandı. Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılan işçi Şahin Çöker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Edinilen bilgiye göre;

    Cinayet gibi iş kazası dün öğleden sonra, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bozdoğan’daki katı atık bertaraf tesisinde meydana geldi. Büyükşehir çalışanı Şahin Çöker (32), çöpleri kamyona yükleyen iş makinesinin üstüne çıktı. İş makinesini kullanan şoförün aracı çalıştırması ile birlikte işçi Çöker, iş makinesinin gövdesine sıkıştıktan sonra yere düştü.

    Kazayı gören diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Çöker, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

    Olayla ilgili soruşturma devam ederken hayatını kaybeden Aydın BŞB çalışanı Şahin Çöker bu gün Bozdoğan Çarşı Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaza namazının ardından toprağa verildi.

    Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden kaza ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Gazeteler ise cinayet gibi kazayı, tesisin Aydın BŞB’ye ait olduğunu beliritmeden sıradan bir haberle geçiştirdi.

    SORULMASI GEREKEN SORULAR..

    1) Aydın BŞB’ye ait Bozdoğan Katı Atık Bertaraf Tesisi iş güvenliği şartlarına uygun mudur? Araştırılmalıdır.

    2) Söz konusu kazanın meydana geldiği bertarf tesisinde iş güvenliğini tahlikeye atacak bir durum var mıdır?

    3) Kazada canını kaybeden Şahin Çöker ne gibi güvencelere sahiptir?

    4) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu güne kadar bir kez olsun Bozdoğan ilçesindeki tesise gidip çalışanların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi mi?

    5) Aydın BŞB’de bugüne kadar kaç kişi iş kazası sebebiyle hayatını kaybetti?

    6) İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ne gibi imkânlar sağlandı?