• Aydın BŞB’ye FETÖ soruşturması…

    İFADELER ALINMAYA BAŞLADI… Aydın BŞB Yönetimine, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye olma ve yardım etme” iddiasıyla geniş çaplı soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. CHP’li Özlem Çerçioğlu'nun yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan soruşturmada şüpheli Aydın BŞB Bürokratlarının ifadelerinin alınmaya başlandığı ve Çerçioğlu'na daha önce Siyasi Danışmanlık yapan CHP İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan'ın da Aydın BŞB'deki FETÖ yapılanması ve Terör Örgütü’ne sağlandığı finansal destek ile ilgili tanık olarak ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

    16:55:21 | 2017-12-17

    İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI...

    FETÖ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLARAK YARGILANAN FİRARİ SANIK ERKAN KARAARSLAN’IN ÖNERİSİ ÜZERİNE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU TARAFINDAN AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ’DE ÜST DÜZEY GÖREVLERE ATANAN PERSONELLERİN “SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK” ŞÜPHELİSİYLE İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI.. 

    HASAN KADİFE / ÖZEL HABER

    250 bin lira maaş ödediği Danışmanı Erkan Kararaslan'ın “FETÖ'nün Belediyeler İmamı olduğu ve Terör Örgütüne Finansal Destek Temin etmekten” tutuklanan ve bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilince firar eden CHP'li Başkan Özlem Çerçioğlu'nun yönelttiği Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında Eski Genel Sekreter Ahmet Uğur Cebeci, Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt'un arkadaşı olan Beşiktaş Belediyesi’nden Canyurt tarafından getirilen ancak BYLOCK kullandığı iddia edilen ASKİ Daire Başkan Vekili Egemen Emre Beşli, Daire Başkanı Hakan Olgaç, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet İpek gibi isimlerin bulunduğu yönetim kadrosuna yönelik Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye olma ve yardım etme” iddiasıyla geniş çaplı soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

    Hakkında yolsuzluk ve FETÖ bağlantısı nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınacak iddiaları gündeme gelen Özlem Çerçioğlu'nun yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan soruşturmada şüpheli Aydın BŞB Bürokratlarının ifadelerinin alınmaya başlandığı ve Özlem Çerçioğlu'na daha önce Siyasi Danışmanlık yapan önceki dönem CHP İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan'ın da Aydın BŞB'deki FETÖ yapılanması ve Terör Örgütü’ne sağlandığı finansal destek ile ilgili tanık olarak ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

    İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI...

    FETÖ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLARAK YARGILANAN FİRARİ SANIK ERKAN KARAARSLAN’IN ÖNERİSİ ÜZERİNE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU TARAFINDAN AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ’DE ÜST DÜZEY GÖREVLERE ATANAN PERSONELLERİN “SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK” ŞÜPHELİSİYLE İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI..

    Silahlı Terör Örgütü üyesi kapsamında ifadelerine başvurulan şüphelilerin HTS kayıtlarından Erkan KARAARSLAN ile yüzlerce kez görüşme yaptığı bilgisine ulaşıldı..

    FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü kapsamında Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (2016/22.E) yargılanan halen firari sanık durumunda bulunan Erkan KARAARSLAN’ın Türkiye’de onlarca belediyede olduğu gibi merkez üs olarak kullandığı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarına kendi yakın çevresinden 23 kişiyi önererek, Özlem Çerçioğlu tarafından bu kurum ve kuruluşların önemli konumlarına atanarak yapılanma gerçekleştirdiği ve bu kişiler üzerinden Danışmanlık İhalesi adı altında usulsüz ve haksız bir şekilde kamu kaynağı transfer edildiğine dair TBMM ve İçişleri Bakanlığı E. Danışmanı Haldun Haşmet AYSAN tarafından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirilen soruşturma dosyaları ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen “Soruşturma İzinleri” ile alakalı olarak başlatılan SORUŞTURMALAR’da şüphelilerin ve tanık ifadelerinin alımına başlandığı öğrenildi.

    TEBLİGATLAR ÇIKARILDI..

    Aydın C. Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından sürdürülen soruşturmada Aydın Büyükşehir Belediyesinde görevli eski Genel Sekreter ve halen Personel Daire Başkanı olarak görev yapan Ahmet İPEK ile Erkan KARARASLAN’ın eski çalışanı olan A. Murathan BAYRI adına çıkarılan tebligatlarda “TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ” kapsamında değerlendirilmesi dikkat çekti.

    İDDİALAR GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ..

    Yıllardır bu örgütlü yapı ile mücadele eden Haldun Haşmet AYSAN, www.aydinsafak.com imtiyaz sahibi Yalçın YILDIRIM, www.aydin24.com  imtiyaz sahibi Servet TÖZ ve Aydın ilinden bazı gazetecilerin yazdıkları yazılar hakkında her defasında Özlem ÇERCİOĞLU tarafından soruşturmalar açılan ve müptezelleri tarafından yalanlanan iddiaların Aydın C. Başsavcılığı’nın soruşturmasında gerçeğe dönüştüğü anlaşıldı.

    ŞİRKETLERDE SORUŞTURMA KAPSAMINDA..

    Aydın Büyükşehir Belediyesi şirket kurulumlarının da soruşturma kapsamında bulunduğu ve Serhan SEYHAN adına kurularak hiç bir faaliyette bulunmadan Özlem ÇERCİOĞLU tarafından hibe yoluyla devralınarak Belediye şirketine dönüştürülen ve kamuoyunda 4.5 Milyon TL. otopark parasının belediye şirketi yerine 3’üncü kişiler adına açılan hesaba yatırıldığı için 22. 04. 2016 tarihinde operasyon yapılan AYBEL AŞ şirketi ile alakalı olarak tanık sıfatıyla Serhan SEYHAN’a da Aydın C. Başsavcılığı tarafından davetiye çıkarıldı..

    FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü kapsamında Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ( (2016/22.E) yargılanan halen firari sanık durumunda bulunan Erkan KARAARSLAN’ın önerisi üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu ASKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye Şirketlerine atanan 23 kişinin ifadeleri alınmak üzere davetiye gönderildiği ve alınan ifadelerin Aydın C. Başsavcılığı’nca açıldığı öğrenilen FETÖ davası dosyası ile birleştirileceği iddia edildi.

    İFADEYE ÇAĞRILANLAR:

    AHMET UĞUR CEBECİ:

    Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde çalışmakta iken Erkan KARAARSLAN’ın önerisi üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU tarafından önce Aydın Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin “Ayni Hak Yönetemi” ile 29 yıllığına Mersin ilinden EMAN LTD ŞTİ’ne ihale edilmesi için bütün süreci yürüten bu konuda önce danışmanlık ihalesi daha sonra ihale dosyayı tekamül ettiren ve ihalenin sonuçlandırılarak sözleşmesinin imzalanmasından hemen sonra Özlem ÇERCİOĞLU tarafından ödüllendirilerek Genel Sekreter olarak atanmıştır. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden hemen sonra 18 Temmuz’da izin alarak kurumdan ayrılmış ve emekliliğini isteyerek görevinden ve Aydın İlinden ayrılmıştır.

    AHMET MURATHAN BAYRI:

    Erkan KARAARSLAN’a ait E-YÖNTEM A.Ş şirketinin çalışanı olan ve önerisi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU tarafından 2015 yılında ASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan “Şüpheli”nin ASKİ ihalelerinin çıkılmasına onay veren ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Özlem ÇERCİOĞLU’nun yaptığı kurulda yine Erkan KARAARSAN’ın sağ kolu olarak bilinen bu kurumum ihalelerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Nemin CANYURT ile birlikte halen görev yaptığı biliniyor..

    AHMET İPEK:

    Muğla İli Defterdarlığı Personel Müdürü olarak görev yaparken Aydın Defterdarlığı’na naklen atanan şahıs bir ay sonra bu kurumdan Aydın Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak atanmıştır.

    Silahlı Terör Örgütü Şüphelisi sıfatıyla ifadeye çağrılan bazı Aydın Büyükşehir Belediye Görevlileri şöyle:

    1- Genel Sekreter Uğur Cebeci:

    Erkan Karaarslan'ın elemanı olarak 2013 yılından itibaren sık sık Aydın'a geldi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki ilk mesai gününde emekli oldu.

    2- Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen:

    Uğur Cebeci'den sonra genel sekreterlik görevine getirildi. Özel Kalem Müdürlüğü ve İmar Daire Başkanlığı görevlerini yaptı.

    3- Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş:

    Eski bir Sağlık Memuru olan Bülent Bozbaş, Danışman Erkan Karaarslan tarafından 2013 yılında Aydın'a getirildi. Aydın BŞB’deki bütün ihalelerden sorumlu olup hakkında “Soruşturma İzinleri” Bulunmakta.

    4- Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Bayraktaroğlu:

    Nikah Memuru olan ve Erkan Karaarslan'ın ceza evinden yazdığı mektupta sevgilisi olduğu ortaya çıkan Özlem Bayraktaroğlu, Karaarslan’ın önerisi ve Özlem Çerçioğlu’nun onayı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin yanında aynı zamanda EGE ET A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

    5- AYBEL A.Ş ve EGE ET Genel Müdürü Muharrrem Şanlı:

    Erkan Karaarslan'ın bacanağı ve aynı zamanda Belediye şirketleri EGE ET AŞ Ve AYBEL AŞ’nin Genel müdürü. AYBEL A.Ş'deki otopark vurgununun baş zanlısı.

    6- İMAR A.Ş Genel Müdürü Ümit Erkan:

    Erkan Karaarslan'ın çalışanı Mersin’de birlikte yargılanıyorlar. Aydın BŞB’nin 100 milyon lira sermayeli Aydın İMAR AŞ Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

    7- Bilgi İşlem Daire eski Başkanı Figen Şenoğlu:

    Erkan Karaarslan tarafından Kadıköy Belediyesi'nde Yazı İşleri personeli iken Aydın'a getirilip Bilgi İşlem Daire Başkanı yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'de şüpheli 21/F ve 22/C ihalelerini yapan kişi olarak biliniyor. FETÖ kapsamında soruşturması bulunuyor.

    8- ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt:

    Erkan Karaarslan'ın elemanı olarak Ataşehir Belediyesi'nden Aydın'a getirildi. Karaarslan'ın kara kutusu ve sağ kolu olarak bilinen Nermin Canyurt, muhasebe elemanı olarak çalışırken ASKİ'ye Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

    9- Müfettiş Önder Yeğen:

    Aydın Belediyesi'nde 2013 yılından itibaren Erkan Karaarslan'ın elemanı olarak ilk Genel Sekreter olarak görev aldı. Belediye şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Önder Yeğen halen Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde müfettiş kadrosunda. Erkan Karaarslan'ın elemanı olarak şirketlerinde de görev yapıyor.

    10- Genel Sekreter eski Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu:

    Erkan Karaarslan ekibinden olan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı ve AYJEOTERMAL A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı bilinmekte. Ayrıca Erkan Karaarslan'ın şirketinde eğitim hizmetleri kapsamında çalıştığı biliniyor.

    1- ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk:

    Erkan Karaarslan'ın ekibinden olduğu biliniyor ve bu ekip ile birlikte geldi. Önce Genel Sekreter Yardımcısı daha sonra ASKİ Genel Müdürü olarak atandı.

    12- Destek Daire Başkanı Alaatin Özçelik:

    Danışman Erkan Karaarslan tarafından getirilmiş olup Büyükşehir ihalelerini Bülent Bozbaş ile birlikte yaptığı biliniyor.

    13- Müfettiş Hüsna Akkuş:

    Ataması, Teftiş Kurulu Yönetmeliği'ne uygun görülmeyen Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban tarafından yapıldı.

    14- İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet İpek:

    Muğla'dan getirilerek İnsan Kaynakları Daire Başkanı olması sağlandı. Karaarslan'ın istediği kişilerin belediye kadrolarına yerleştirilmesini sağlayan isim.

    15-Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Volkan Zeytin:

    Milas Belediyesi’nde Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Erkan Karaarslan’ın şirketlerinde danışmanlık ve yayın aboneliği işlerini gerçekleştiren Bülent Bozbaş ile birlikte Antalya’da kampta eğitim seminerine birlikte katılmış ve Erkan Kararaslan’ın önerisi ile Aydın BŞB’de Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak atanmıştır.

    16- ASKİ Daire Başkanı Hakan Olgaç:

    Erkan Karaarslan ve Nermin Canyurt’un talimatı ile açık ihale ile yapılması gereken mal ve hizmet alımlarını doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirdiği ve kullanılma olanağı olmadığı halde milyonlarca TL PVC boru alımı yaparak Serçeköy’de çürümeye terk ederek kamuya zarar vermek iddiası ile hakkında suç duyurusu bulunuyor.

    17- ASKİ Daire Başkan vekili Egemen Emre Beşli:

    Erkan Karaarslan ve Nermin Canyurt’un önerisi ile Beşiktaş Belediyesi’nden Aydın BŞB ASKİ’ye atanması önerilen ve Özlem Çerçioğlu tarafından atanan şüphelinin telefonunda BAYLOCK bulunduğu iddia ediliyor.

    18- ASKİ İhale Daire Başkanı Aygün Keçeci:

    Erkan Karaarslan şirketine usulsüz para ödenmesine imza atması sonrası İhale Daire Başkanı ve Belediye Şirketi Yönetim Kurulu üyesi yapılan Keçeci, Nermin Canyurt’un sağ kolu olarak biliniyor.

    19- ASKİ Genel Müdür Vekili Ö. Dursun Korkmaz:

    Didim Mal Müdürlüğü’nde Avukat olarak görev yaparken ASKİ Hukuk Müşaviri yapılan Korkmaz, Çerçioğlu için önemli ihaleler olan ve Cemalettin Küçükerol’un imzalamamak için direnmesiyle görevden alınması üzerine Mardansu ve Personel ihalelerine imza atarak Genel Müdür Vekili yapıldI..