• Aydın sırtındaki kamburdan kurtulacak…

    Özlem Çerçioğlu’nu Aydın’ın sırtında kambur olarak değerlendiren Mustafa Savaş, “2014'de 133 proje vaat ettiler, bunların sadece 13'ünü yapabildiler. 120 proje hayata geçmemiş. Niye yapamadılar bunları?” diye sordu..

    11:49:59 | 2019-01-27

    * MUSTAFA SAVAŞ: “BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMDA KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ. İŞÇİLERİMİZİN SENDİKAL HAKLARININ GARANTİSİ BİZ OLACAĞIZ…”

    Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş'tan Büyükşehir Belediyesi'nde çok büyük bir krize dönüşen işçilerin sendikal haklarıyla ilgili açıklama geldi. 

    İşçilerin sendikal haklarının en büyük güvencesinin kendileri olacağını, hatırlatan Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaşanan sendika sorununu çözeceğini, Büyükşehir Belediyesi'nde hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını söyledi. 

    Birileri tarafından yalana dayalı algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, "Vatandaşımıza anlatabilecekleri projeleri yok. Vaat ettiklerini de zaten yapamadılar. 2014'te vatandaşlarımıza 133 proje vaat ettiler, bunların sadece 13'ünü yapabildiler. 120 proje hayata geçmemiş. Niye yapamadılar bunları! Vaat etmek ne de olsa bedava. Ama proje yönetimi başarılı bir bütçe yönetimini gerektiriyor. Finansman gerektiriyor. Bütçe yönetimini de beceremedikleri için bu 120 proje haliyle hayata bile geçmedi. Bunları da ifade etmeye yüzleri yok. Haliyle ne yapacaklar, yalana dayalı haberlerle bu kayıplarının önüne geçmeye çalışacaklar. Amaçları korku salmak, amaçları vatandaşımız ve işçilerimiz üzerinde bize muhtaçsınız algısı oluşturmak. Ama yanıldıkları bir şey var. Bu millet size muhtaç değil, ama sizler o koltukta oturmak için bu millete muhtaçsınız. İşçilerin sendikal haklarını da yok sayarak vatandaşa iyice sırtlarını döndüler. İnancımız o ki, hemşerilerim 31 Mart günü sırtındaki bu büyük kamburdan kurtulacak. Artık onları sırtında taşımayacaktır. Unutulmasın, hiçbir irade işçiye ve emekçiye rağmen başarı sağlayamaz, bunu 31 Mart akşamı çok net görecekler" diye konuştu.

    “ALTYAPI VE KANALİZASYON HİZMETİNİ GÖTÜRMEDİKLERİ YERLERDEN ALT YAPI VE KANALİZASYON ÜCRETİ ALIYORLAR. ALT YAPILARIN TAMAMINI BİZ YAPACAK VATANDAŞI BU ÇİLEDEN KURTARACAĞIZ..”

    Seçim çalışmalarına Söke'de devam eden Mustafa Savaş'tan bir müjde de alt yapı ve kanalizasyonu bulunmayan mahallelere geldi.

    Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında altyapısı tamamlanmadığı halde alt yapı ve kanalizasyon ücreti tahsil edildiğini açıklayan Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa götürmediği bir hizmetin ücretini vatandaştan zorla tahsil ettiğini ifade etti.

    31 Mart akşamı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaşanan bu mağduriyetin önüne geçeceğini dile getiren Savaş, "Vatandaş üzerinden elde edilen bu haksız geliri ortadan kaldıracağız. Parasını aldıkları bir hizmeti vatandaşa sunamayan bir yönetim mevcut. Alt yapı ve kanalizasyon bir belediyenin en asli görevliyken bunu da yapamadılar. Madem parasını alıyorsunuz o zaman kanalizasyonu da yapmak durumundasınız. Laf çok, icraat yok. Vaat çok, hizmet yok. Mağdur olan yine vatandaşımız. Ama bu vatandaşlarımız Nisan ayına kadar dişlerini sıksınlar. Sonrasında bu mağduriyeti biz ortadan kaldıracağız. Aydın'da altyapısı bulunmayan yer kalmayacak. Bunun sözünü veriyoruz. İnsani şartlarda yaşamak için olmazsa olmaz unsurlar bunlar. Vatandaşımız kendilerine bunu bu çileyi layık görenleri çok iyi biliyor. Gereğini de sandıkta yapacak inşallah" dedi.

    “SARIÇAY BARAJI'NI TAMAMLAYACAK, BÖLGENİN 50 YILLIK SU İHTİYACINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ..”

    Söke'nin en büyük sorunlarından birisinin su sorunu olduğuna dikkat çeken Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Sarıçay Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte bu sorunun ortadan kalacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

    "Sarıçay barajını biz tamamlayacağız. Beşparmak Barajı da yapılınca Söke, Didim ve Kuşadası'nın su sorunu çözüme kavuşacak. Bölgenin 50 yıllık su sorunu ortadan kaldıracak bir projeden bahsediyorum. Vatandaşımız tuz oranı yüksek bu sularla sorun yaşıyor. Biz kaliteli suyu getiriyoruz. Geçenlerde açıkladım hem su ücretlerini yüzde 50 ucuzlatıyoruz. Hem de beş sene zam yapmıyoruz. Yapamadıkları bütün bu işleri yapmak için geliyoruz..”

    “DİDİŞMEKTEN PROJE YAPMAYA VAKİT BULAMADILAR..”

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gereksiz polemeiklerle iş yapamaz duruma geldiğini söyleyen Mustafa Savaş,

    " Söke'de şehir ortasında bulunan derenin üzerini kapatamadılar. Vatandaş şikayetçi, vatandaş mağdur. Söke bunları hak etmiyor. DSİ'ye proje yapıp verseler bu mesele de çözüme kavuşacaktı. Ama onlar proje bile veremediler. Olan yine vatandaşa oluyor. Boşuna demiyoruz, devletle ortak iş yapabilen, hamaset değil projeler üreten, iktidarın desteğiyle bölgeyi atağa geçiren bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Hırslarımız, asla vatandaşımıza hizmet sevdamızdan daha büyük olmayacak. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

    “LİSANSLI DEPOCULUK SÖKE' Yİ UÇURACAK..”

    Tarıma dayalı kalkınmayı profesyonel bir zemine oturtacaklarına dikkat çeken Mustafa Savaş, "Lisanslı depoculuğun önemini sürekli dile getiriyoruz. Bu projelerimiz hayata geçince ne kadar büyük bir yatırım olduğunu herkes görecek. Söke'nin önündeki engelleri teker teker kaldırmakta kararlıyız" diye konuştu.