• Didim Kaymakamı 15 Temmuz’da neredeydi?

    Öğretim Üyesi Kardeşi FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen Didim Kaymakamı İskender Yönden’in 15 Temmuz hain darbe girişimi başladığı anda ilçe savcısı, emniyet müdürü, jandarma bölük komutanını kaymakamlık makam odasına çağırıp olayları makamından takip etmesi gerekirken, Jandarma Bölük Komutanlığı’na giderek olayları savcı ve emniyet müdürü ile birlikte buradan izlemeleri kafalarda soru işareti yaratıyor.

    19:26:48 | 2017-07-30

    Didim Kaymakamı İskender Yönden’in kardeşi olan ve Hatay ilinde Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalışan Hakan Yönden’in FETO/PDY Soruşturması  Kapsamında görevden ihraç edildiği ortaya çıktı…

    Didim Kaymakamı İskender Yönden’in hain kalkışmanın bastırıldığı saatlerde Didim halkının sokaklara döküldüğü sırada  ve hain darbe girişimi sırasında ortalarda gözükmediği ve hiçbir açıklama yapmadığı ancak olaylar yatışınca sosyal medyadan paylaşımda bulunduğu görüldü.

    15 Temmuz 2016 tarihinde saat 22.30 sularında başlayan FETÖ darbe girişimi sırasında Didim Kaymakamı İskender Yönden’in, Didim C. Başsavcısı ve Didim İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’nda oldukları ve gelişmeleri oradan izledikleri ortaya çıktı. Hain darbe girişimi başladığı anda ilçe savcısı, emniyet müdürü, jandarma bölük komutanını kaymakamlık makam odasına çağırıp olayları makamından takip etmesi gereken Didim Kaymakamı İskender Yönden’in ilçe jandarma bölük komutanlığına giderek olayları savcı ve emniyet müdürü ile birlikte buradan izlemeleri kafalarda soru işareti yaratıyor.

    FETO/PDY darbe girişiminin başlaması üzerine Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın gece saat 0.25’de CNN Türk Televizyonu’na telefonla bağlanarak “milletimi sokaklara ve meydanlara toplanmaya ve bu hain kalkışmaya karşı direnmeye çağırıyorum” açıklaması üzerine Türkiye’nin dört bir yanında bütün sivil demokrasi güçlerinin saat 01.00 de başlattığı direniş karşısında başarısız kalan darbe girişimine karşı TSK içinden ilk suskunluğu bozan açıklamanın saat 01.10 da İstanbul’da bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’dan geldiği ve arkasından saat  01:20 de  TSK sitesine konan “Türk Silahlı Kuvvetleri ülke sathında kontrolü ve güvenliği sağlamaktadır” açıklaması ile hain darbe girişiminin TSK’nın emir ve komuta zinciri içerisinde yapılmadığı ortaya çıktı.

    Hain darbe girişimi sırasında gelişmeleri sadece izleyen ancak konumunu ve durumunu açıkça belirlemeyen birçok kamu görevlisi ise hain darbe girişiminin kontrol altına alınmasıyla birlikte zevahiri kurtarmak adına peş peşe açıklamalar yapmaya ve paylaşmaya başladılar.

    Didim Kaymakamı İskender Yönden’in hain kalkışmanın bastırıldığı saatlerde Didim halkının sokaklara döküldüğü sırada ve hain darbe girişimi sırasında ortalarda gözükmediği ve hiçbir açıklama yapmadığı ancak olaylar yatışınca sosyal medyadan paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

    Kaymakam İskender Yönden’in, hain darbe girişimini esnasında meydanlarda olmadığı gibi kendi makamında da bulunmadığı bunun yerine İlçe Jandarma Komutanlığı binasından gelişmeleri izlediği ancak olayların kontrol altına alınması sonrasında 16 Temmuz 2016 günü sabaha karşı 03.17’de Facebook hesabından, “İlçe Kaymakamı olarak başsavcımız ve ilçe emniyet müdürü ve ilçe Jandarma komutanı ile olanları esefle kınıyoruz” diye paylaşımından sonra anlaşıldı. Kaymakamın hain darbe girişimini halkın önünde değil ilçenin en büyük mülki amiri olarak facebook hesabından kınaması ise oldukça manidar bulundu.

    Darbe girişimi sonrasında, Aydın C. Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Süleyman K., Komiser Yardımcısı Ahmet G. ile polis memurları Özcan B., Avni Ö. ve Salih K.  ve Didim Cumhuriyet Savcısı Abdullah A.’nın FETO/PDY ile örgütsel bağlantısı olduğu gerekçesi ile sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

    Öte yandan, Didim Kaymakamı İskender Yönden’in Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan kardeşi Hakan Yönden’in de  FETO/PDY Soruşturması  Kapsamında görevden İhraç edildiği ortaya çıktı.