• EGELİ İHRACATÇILAR ÖDÜLE DOYDU

    Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu, 2014 yılında Türkiye’ye 158 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı. İhracat başarı ödüllerinden 19 tanesini Egeli firmalar kazandı.

    07:45:34 | 2015-06-25

     

    Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu, 2014 yılında Türkiye’ye 158 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı. İhracat başarı ödüllerinden 19 tanesini Egeli firmalar kazandı. Türkiye geneli ilk 10 firmaya ödül verilirken, sektörler bazında ise sektörlerinde ilk üçe giren firmalar ödüle kavuştu.

     

    Türkiye geneli ilk 10 firmadan üç tanesi Egeli ihracatçılardan oluşurken, sektörel ödüllerde ise Egeli ihracatçılar 16 ödülün sahibi oldu. İhracat Şampiyonlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

     

     

    Aliağa’da rafinerisi bulunan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Türkiye’de en fazla ihracat yapan firma olurken, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe de Türkiye Şampiyonu oldu. Firmanın ödüllerini Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Manisa merkezli Vestel Ticaret A.Ş. Türkiye geneli ihracat sıralamasında dördüncü olurken, Elektrik Elektronik ve Hizmet Sektörü’nde Türkiye şampiyonluğunu bu yıl da sürdürdü. Firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

     

    Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan firmalar sıralamasında dokuzuncu olan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Çelik sektöründe bu yıl da Türkiye birinciliğini kimseye kaptırmadı. Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almak için hazır bulundu.

     

    Su Ürünleri Sektörü’nde KLC Gıda zirvedeki yerini korudu

     

    Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü’nde son yıllarda zirveye abone olan KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. Tic. A.Ş. bu yıl da zirveyi bırakmadı. Kılıç Deniz Ürünleri Dış Ticaret Firması KLC Gıda’nın şampiyonluk ödülünü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı. Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe üçüncülüğü ise Yaşar Dış Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Dış Ticaret Direktörü Melih İşliel'e Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

     

    Tütün sektöründe ise British American Tobacco Tütün Mamulleri San. Tic. A.Ş. birinci olurken, ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Tuna Turagay’a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi üçlüsü verdi. Tütün sektöründe ikincilik ödülünü Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün San. Tic. A.Ş. kazanırken, üçüncülük T.T.L. Tütün San ve Dış Tic. A.Ş.’nin oldu. Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün San. Tic. A.Ş. ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Dominique Jacques VOEGELI, T.T.L. Tütün San ve Dış Tic. A.Ş.’nin ödülünü ise Finans Direktörü Filiz Meriç teslim aldı.

     

    Demir ve Demirdışı Metaller Sektörü’nde ihracatta Türkiye üçüncüsü olan Denizli merkezli Başak Metal San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü Genel Müdür Macit Taşkın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den alırken, Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü’nde Türkiye ikincisi Pergamon-Status Dış Ticaret A.Ş.’nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi’ye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

     

    İklimlendirme Sektörü’nde Türkiye ikinciliğini ise Nazilli merkezli Uğur Soğutma Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Marmara Bölge Müdürü Ayhan Derelioğlu almak için hazır bulundu.

     

    Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektörü’nde üçüncü olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ikilisinden aldı.

     

    Kuru Meyve sektöründe Egeli ihracatçılar iki ödülün sahibi oldu. Özgür Tarım Ürün. San. Tic. A.Ş. Türkiye ikincisi olurken firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür’e Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti. Kuru meyve sektöründe üçüncü olan Osman Akça Tarım Ürünleri İth. İhr. San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü ise İstanbul Temsilcisi Bekir Koru teslim aldı.

     

    Egeli ihracatçılardan Zer Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise hem meyve sebze mamullerinde, hem de zeytin ve zeytinyağı sektöründe Türkiye ikincisi olarak iki ödülün birden sahibi oldu. Firmanın ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.