• “FETÖ’nün Aydın Grubu”nun başı…

    Nermin Canyurt, Aydın BŞB’yi yöneten “FETÖ’nün Aydın Gurubu”nun başıdır.

    01:08:41 | 2017-08-08

    Ömer Faruk Koçak’ın Merkez Valiliği’ne alınmasının ardından Aydın’a Vali olarak atanan Yavuz Selim Köşger geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne iadei ziyarette bulundu. Başkan Özlem Çerçioğlu da Vali Köşger’i FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın Aydın’daki sağ kolu Nermin Canyurt ve Karaarslan’ın BŞB içine yerleştirdiği isimlerden biri olan Ertuğrul Yamen, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile birlikte karşıladı. Yetmedi bu isimleri Valinin karşısına oturtup bir de birifing verdi.

    Bu ziyarette Sayın Vali kimlerle muhatap edilmeye çalışıldığını belki bilmeyebilir.

    Biz hatırlatalım…

    Erkan Karaarslan’ın tutuklanmasının ardından Aydın BŞB’de işler Nermin Canyurt eliyle yürütülmektedir. Nermin Canyurt Ataşehir Belediye’sinde Mali İşler Müdürü iken ismi bazı yolsuzluk iddialarına karışınca Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından görevinden alınan isimdir.

    Ataşehir Belediyesi’ndeki görevinden alındıktan sonra Erkan Karaarslan eliyle Aydın BŞB’ye getirilip ASKİ’de Genel Müdür yardımcısı yapılmıştır.

    Başkan Çerçioğlu’nun Sayın Vali ile muhatap etmeye çalıştığı Nermin Canyurt’u biraz daha yakından tanıması için bilgilendirmekte yarar vardır.

    Aydın Büyükşehir olduktan sonra Özlem Çerçioğlu’nun danışman olarak Aydın’a getirdiği Erkan Karaarslan Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolaşmayı da yapan isimdir. Şu anda Erkan Karaarslan’ın Aydın BŞB’de görevli yaklaşık 35 üst düzey adamı vardır ve Büyükşehir Belediyesi bu isimlerle yönetilmektedir.

    Aydın Büyükşehir’in en önemli kuruluşu ASKİ’dir.

    Bu kurumda Genel Müdürlük ehliyet ve liyakat isteyen bir görevdir.

    Erkan Karaarslan Belediye içinde kadrosunu oluştururken ASKİ’ye Genel Müdür bulmakta zorlanmıştır. Burada görev hep vekâleten yürütülmüş, göreve getirilen kişiler de ya ayrılmış, ya da uzun süre izin ve raporlarla işi idare etmişlerdir.

    Buradaki tezgâhın alt organizasyonu Belediyenin eski elemanı Hakan Olgaç tarafından yürütülmekte iken; Erkan Karaarslan tarafından, Ataşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına bulaşmış isim olan Nermin Canyurt’a devredilmiştir.

    Nermin Canyurt, FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın “Aydın Grubu”nun başı ve sağ koludur. Birlikte “devleti soymanın” kitabını yazmışlardır. Nermin Canyurt Ataşehir Belediyesi’nin Mali İşler Müdürü yani para işini yöneten müdürdür. Ataşehir Belediyesi’nde adı yolsuzluk iddialarına karışınca ve işler kötü gidince Nermin Canyurt, Erkan Karaarslan tarafından Aydın Büyük Şehir Belediyesi’ne atanmıştır.

    ASKİ’de Özlem Çerçioğlu’nun bilgisi ve kontrolü dahilinde yapılan operasyon sonucu da görevi yürüten Cemalettin Küçükerol görevden uzaklaştırılarak Nermin Canyurt ASKİ’ye Genel Müdür Yardımcısı, Hakan Olgaç da Daire Başkanı yapılmıştır.

    Nermin Canyurt’un göreve getirilmesi ile birlikte ASKİ usulsüz doğrudan temin ihaleler ile anılır olmuştur. Tüm satın almalar Özlem Çerçioğlu’nun bilgisi dahilinde Nermin Canyurt ve Hakan Olgaç’ın denetimine girmiştir.

    ASKİ’deki bu usulsüz ihalelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla soruşturma izni verilmiş Nermin Canyurt, Hakan Olgaç ve diğer alt görevliler hakkında doğrudan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

    Asıl önemli olan konu şudur:

    Nermin Canyurt FETÖ ile ilintili bir isimdir.

    Neden bunu söylüyoruz.

    FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın cezaevinden yazdığı mektuptan.

    Karaarslan o mektubunda Nermin Canyurt için “Aydın Gurubu Nermin” diye söz etmekte savunmasını koordine etmesini istemektedir.

    Erkan Karaarslan’ın yazdığı bu mektup 23. 11. 2016 tarihinde Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Suç ihbarı” olarak gönderilmiştir ancak bu güne kadar ne işlem yapıldığı bilinmemektedir.

    Sayın Vali. yaptığınız ziyarette Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından karşınıza oturtulan Nermin Canyurt şu an Aydın BŞB’yi yöneten “FETÖ’nün Aydın Gurubu”nun başıdır.