• GIDA VE TARIM SEKTÖRÜNE YENİ PROJELER GELİYOR

    Ege İhracatçı Birlikleri III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı başlıyor..

    11:53:20 | 2015-04-20

     

    Gıda ve tarım sektöründe de ‘sürdürülebilirlik ve rekabetçilik’ için inovasyon… Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” 21-22 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir Swissotel’de gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın açılış konuşması ile başlayacak Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na 450 proje başvururken, 60 proje 2 gün süreyle sergilenecek.

     

    Ege İhracatçı Birlikleri gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nı bu yıl üçüncü kez düzenliyor. 2023 yılı için öngörülen 55 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefi doğrultusunda gıda ve tarım sektörlerinin gelecek vizyonunu belirlemede yol gösterecek projelerin sergileneceği etkinliklerle; sektörlerin gelişimine katkı sağlamak, sektörün rekabetçiliğini artıracak çözümler bulmak, yeni teknoloji ve üretim metotları geliştirmek ile sektörün tüm paydaşlarını ortak bir platformda buluşturmak hedefleniyor.

     

    Ege İhracatçı Birlikleri etkinlikler çerçevesinde; gıda sektörüne katma değer sağlayacak inovatif projelerin hayata geçirilmesi yönünde büyük bir sanayici-akademisyen buluşmasına da ev sahipliği yapacak.

     

    III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı 21 Nisan 2015 Salı günü saat 10.00’da Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Birol Celep’in açılış konuşmaları başlayacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise 21 Nisan 2015 Salı akşamı ödül törenine katılacak.

     

    Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Birol Celep konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl Türkiye genelinde 450 proje başvurusu alındığını ve 18 başlık altında gruplanan projelerin 43 hakem tarafından değerlendirildiğini belirtti. Birol Celep “Değerlendirmemiz sonucunda 450 proje içinden 179’unun Gıda Ar-Ge proje pazarında yarışmasının uygun olacağını tespit ettik.  En yüksek puana sahip 60 proje ise etkinlikler süresince sergilenecek. 21 Nisan akşamı gerçekleştireceğimiz ödül töreninde ise ilk üç dereceye sahip olan proje sahiplerine ödüllerini vereceğiz. Birincilik ödülü 15 bin TL. ikincilik ödülü 10 bin TL ve üçüncülük ödülü 7 bin 500 TL. Ayrıca bazı projelerimiz de mansiyon ödülüne sahip olacak” dedi.

     

    Birol Celep sözlerinin sonunda; Bu tarz yarışmalar sektörlerin ileriye yönelik hedeflerini gerçekleştirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Konuya gıda olarak baktığımızda ise durum çok daha farklı bir boyut kazanıyor. Zira gıda güvenliği ve dünyanın kıt kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için yeni fikirlere, yeni teknolojilere ihtiyacımız var. Yarışmalarımızla bu yönde geliştirilen projeleri tüm sektör paydaşlarımıza sunarak, üretime döndürmek hem ülkemize ekonomik açıdan artı değer katar, hem de sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza fayda sağlar” diye konuştu.