• Kızılcaköy’ün toprağı mecliste…

    CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, köylerinde kurulmak istenen JES’e karşı verdikleri mücadele ile gündeme gelen Kızılcaköylülerden aldığı toprağı Meclis’e getirdi. Bakanlara toprağı gösteren Bülbül, “Bu toprak sizi kabul etmeyecek” dedi.

    14:15:36 | 2018-12-14

    TBMM Genel Kurulunda dün Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçeleri görüşüldü. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bütçeler için  “halkın değil doymak bilmeyen sarayın bütçesi” ifadesini kullandı.

    “TOPRAK SİZİ KABUL ETMEYECEK..”

    Aydın Kızılcaköy’de JES’e karşı eylem yapan kadınlara biber gazıyla müdahale edildiğini hatırlatan Bülbül, “Sayın bakanlar, Aydın'a gelin, o JES'lerin bacalarından çıkan gazla yağan asitli yağmurun altında kalın; gelin Aydın'a, pencereyi açın o çürük yumurta kokusunu hissedin; ondan sonra, Kızılcaköylü kadınların mücadelesine karşı saygı duyun” dedi.

    Kızılcaköy’den getirdiği toprağı gösteren Bülbül, Bakanlara dönerek “Bu toprak sizi kabul etmeyecek” ifadesini kullandı.

    “KORKUYORLAR”

    Adalet Bakanlığı bütçesini de eleştiren Bülbül, şunları söyledi:

    “Sayın Bakan, hakimlik sınavında taban puanı kaçtan kaça indirdiniz. Niçin düşürdünüz, daha sonra niçin yukarı çıkardınız? Birinci sorum bu. Bu indirme sonrası AKP teşkilatında görev yapmış kaç kişiyi hakim yaptınız? İkinci sorum da bu.

    Hakimler, yargıçlar vereceğimiz karardan sonra acaba başımıza bir iş gelecek mi diye endişeli. Avukatlar yapacağımız savunmadan sonra cezaevine düşer miyiz diye endişeli.

    Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın çıkıp da 30 Ağustos resepsiyonunda verdiği selamı unutmadık. Danıştay Başkanının önünü iliklemek için düğme aradığını unutmadık. Şunu hiç unutmadık: Yargıtay’ın 150'nci yıl resepsiyonunda, Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çıkıp da ‘Bir memlekette adalet çığlığı varsa o memlekette yargı yoktur’ demesini hiç unutmadık. Hukuk toprak gibidir. Toprağı iyi beslerseniz iyi ürün alırsınız ama tarafsız olmazsanız, objektif olmazsanız, bağımsız olmazsanız kötü meyve alırsınız.”