• Milletvekili Savaş’tan Çerçioğlu’na çağrı…

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Aydın’ı ziyaretinin ardından Aydın’da su savaşı yeniden alevlendi. Aydın halkının pahalı su kullandığını savunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çağrıda bulunarak, “Var mısın su fiyatlarını yarı yarı yarıya indirmeye, bu konuda sana her türlü desteği vereceğim. Çerçioğlu gelsin yanıma ucuz suyun sırrını anlatacağım” dedi.

    22:56:21 | 2018-03-19

    * AK PARTİ MKYK ÜYESİ AYDIN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SAVAŞ, CHP'Lİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NU SU FİYATLARINI İNDİRMEYE ÇAĞIRDI VE "BU KONUDA SANA TAM DESTEK VERECEĞİZ... HODRİ MEYDAN, VAR MISIN SUYU FİYATLARINI YARI YARIYA İNDİRMEYE... BİR İKTİSATÇI OLARAK SÖYLÜYORUM VE SANA BU KONUDA TAM DESTEK VERİYORUM... GEL AYDINLILARA DAHA UCUZ SU İÇERELİM VE KULLANDIRALIM..." DEDİ.

    * MUSTAFA SAVAŞ, “SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA BURADAN BİRKEZ DAHA ÇAĞRI YAPIYORUM... GEL AYDINLILARIN SIRTINDA KAMBUR OLAN SU FİYATLARINI YARI YARIYA İNDİRELİM... SİZ İNDİRMEZSENİZ BİZ ZATEN İNDİRECEĞİZ... BURADAN AYDIN HALKINA DA SESLENİYORUM... AK BELEDİYE BAYRAĞINI BŞB BİNASINA DİKİNCE SU FİYATLARI AYNI ANDA YARI YARIYA İNECEKTİR VE ARTIK HALK SUYU KORKARAK KULLANMAYACAK..” 

    AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Barajların yapımı konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu arasında başlayan "Protokol imza" krizinin ardından www.aydinsafak.com Haber Koordinatörü Hasan Kadife'ye yaptığı özel açıklamada CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na su ücretlerini yarı yarıya indirme çağrısında bulundu...
    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı Kuyucak ilçesinde yapılan DSİ yatırımları Toplu Açılış ve Fidan Dağıtım Töreni’ninde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik su fiyatların yaptığı eleştiri ve itirazlarını İl Başkanı Ömer Özmen ve Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte Partilisi Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'ı makamında ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın BŞB’ye yönelik eleşitilerine devam etti ..

    İşte Savaş'ın www.aydinsafak.com'a yaptığı o açıklamalar...

    “AYDINLI MUSTAFA OLARAK SÖYLÜYORUM..”

    “Hep söylüyoruz söylemeye de devam edeceğiz. Zaten sokakta çarşıda pazarda nereye gitsek vatandaşın en çok dertli olduğu konu su faturalarının ve su fiyatlarının yüksek olması. Orman ve Su İşleri Bakanımızın Aydın’a yaptığı yatırım ve icraatlarıyla 15 yıldan bu yana AK Parti hükümeti olarak biz Aydın’ın topraklarını suyla buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Barajlar yaptık, göletler yaptık, topraklarımızı, dağı-taşı su ile buluşturduk. Ama vatandaşımız bu suyu doya doya kullanamıyor. Doya doya fazla fazla su kullanamıyor. Çeşmelerden akan suyu banyo, çamaşır, bulaşık dışında doya doya kullanamıyor. Hakikaten vatandaşımız su fiyatlarının yüksekliğinden müzdarip, dertli ve şikâyetçi. Ben sizin aracılığınız ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sesleniyorum. ‘Sayın Başkan vatandaşımızın kullandığı pahalı su fiyatlarını yarıya indirmeye var mısınız? Eğer varsanız ben bütçeden anlayan bir milletvekili olarak tam destek vermeye hazırım.’ Su fiyatlarını indirmek için tabiî ki bütçeyi iyi yönetebilmek lazım. Parayı iyi yönetebilmek lazım. Baktığımız zaman 2014'ten beri Büyükşehir Belediyemizin, Büyükşehir olduğundan bu yana bütçesi muazzam arttı. Ama gözle görünür bir tane yatırımı yok. Bakıyoruz, çocuklarımız için, kadınlarımızı için, gençlerimiz için, Aydınımız için Aydın'a katkı sağlayacak, Aydın'ın önünü açacak gözle görünür bir yatırımını göremiyoruz.”

    “POPÜLİST POLİTİKA YAPIYOR..”

    Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2104 yılından bu yana Aydın’ı popülist politikalarla yönettiğini iddia eden AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “Aydın BŞB’nin Başkanı bütçeden habersiz, yol haritasını belirlemeden, gelirine-giderine bakmadan Aydın’ı yönettiğini sanıyor. Popülist politika yaparak belediyecilik yapacağını ve böylelikle vatandaşın gönlüne gireceğini zannediyor. Bunlarla vatandaşın gönlüne giremezsin. Su faturasını eğer aşağı çekmek istiyorsa gelsin bizden destek istesin. Biz ona bu işin yönteminin nasıl olacağını anlatırız. Bizim elimizde çalışmamız var, dersimize çok çalıştık. 25 yıl kamu yönetiminde nasıl bütçe yapılır, para nasıl yönetilir, para projeye-hizmete nasıl dönüştürülür, gelirler nasıl arttırılır, giderler nasıl aşağı çekilir bilen bir kardeşin olarak size yardımcı olmaya hazırız. Gelsin bize danışsın vatandaşa nasıl ucuz su kullandırılır, su faturaları nasıl yarı yarına düşürülür bildiklerimizi anlatalım o da uygulasın. Böylelikle vatandaş rahat bir nefes alsın, rahat şekilde suyunu doya doya kullansın. Bunu yapabilmesi için ilk önce gelirlerin nasıl arttırılacağını, giderlerin nasıl aşağı çekileceğini öğrenmesi lazım. Bununla ilgili bir bütçe yapması lazım. O bütçeyi iyi takip etmesi lazım. Nerede kullanılıyor, nasıl kullanılıyor, verimli alanlarda kullanılıyor mu, kullanılmıyor mu onları takip etmesi lazım. Bunun da yöntemleri var, gelsin yöntemleri ben anlatayım, kendisi ile paylaşayım. Ama zamanı da fazla kalmadı. Paylaşsam bile yapamaz ama ben yine de paylaşmaya hazırım. Kamuoyu önünde paylaşmaya hazırım. Bak kamuoyu önünde birlikte nasıl yapılacağını, bunların bir propaganda aracı olmadığını ben bir milletvekili olarak değil Aydın'ın evladı olarak, Aydınlı Mustafa olarak söylüyorum. Bu topraklarda doğduk bir yükümlülüğümüz ve bir sorumluluğumuz var. Ben yardımcı olmaya hazırım Aydınlı Mustafa olarak, sen de gel su ücretlerini yarı yarıya indirelim vatandaşın çektiği çileye son verelim..”