• Nazilli’de gergin meclis…

    Nazilli Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın sorduğu sorulara Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın verdiği cevaplar damgasını vurdu. Bülent Sayar soruları ile Başkan Özcan’ı terletti..

    21:53:01 | 2019-11-05

    * Nazilli Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının gündemi mülkü Nazilli Belediyesi’ne ait olan otogarın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devri oldu. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, otogarın devrini Oslo görüşmelerine bağlayınca AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar, “Siyaseti bırak hizmet üret” dedi.

    Nazilli Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın sorduğu sorulara Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın verdiği cevaplar damgasını vurdu.

    Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediyesi’ne ait olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrini Oslo Görüşmeleri’ne bağlayarak “Daha öncesinde alınmış bir mahkeme kararı var. Oslo’daki görüşmeler sonucunda terör örgütlerine verilen tavizler kapsamında çıkarılan yerel yönetimlerdeki yasa değişikliği ile otogar işletmelerinin büyükşehir belediyelerine verilmesi kararlaştırıldı. Nazilli Belediyesinin almış olduğu meclis kararı iptal edildi bunun neticesinde mülkiyeti değişmesi söz konusu. Bu elden gidecekti. Önerimiz mülkiyeti bizde kalsın kullanım hakkı sizde kalsın demiştik ama dava devam ediyor. Bir çok taşınmazla ilgili uyuşmazlıklar var” diye konuştu.

    SİYASİ KİMLİĞİNİZİ BIRAKIN

    Sayar, Özcan’a “Oslo’dan otogara geldiniz. Artık siyasi kimliğini bir kenara bırakıp, şehre hizmet etmek için görev yapın. Onu CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları yapsın” diyerek yanıt verdi.

    SORULARIYLA TERLETTİ

    Bülent Sayar, Başkan Özcan’a “NAZBEL A.Ş. yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır? Bu kişiler ve personel ne kadar maaş almaktadır? CHP ve İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanları şirket üzerinden başkan yardımcılarına danışman olarak işe alınmışlar mıdır? Partideki görevleri devam ediyor mu? Nazilli’de 100’e yakın mali müşavir dururken neden Efeler’den bir mali müşavir alınmıştır? Nazilli’de daimi işçi kadrosuna geçirilen işçilere geçmiş dönem belediye başkanı tarafından ödenmeyen ve yerel seçimde sürekli gündeme gelerek seçim malzemesi olarak kullanılan ödeme sözü verilen kişilerin fark ödemelerinin halen ödenmediği görülmektedir. Bu işçilerin fark ödemesi ne zaman yapılacak? Seçim vaadiniz olan çevre yolu, İstasyon Meydanı yer altı otoparkı ve yatırımcıya sembolik bedelle arsa tahsisi konusunda bilgi verimisiniz?” şeklindeki sorularını yöneltti.

    BELEDİYEYE HACİZ GELDİ

    NAZBEL A.Ş. ve seçim vaadleriyle ilgili soruları yanıtsız bırakan Kürşat Engin Özcan, işçilerin fark ödemeleri konusuna ilişkin “Ekim ayında İller Bankası payımızdan yüzde 36 kesinti yapıldı. Bu Türkiye tarihindeki en yüksek rakam. 8 yıldır ödenmeyen prim borçları için SGK icra takibi başlattı ve e-haciz yoluyla bir miktar paramıza haciz koyuldu. Bu kadar zorluğa rağmen işçilerimizin maaşlarını tam ödüyoruz ve sosyal haklarını ödemeye çalışıyoruz. Sözümü de yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. Özcan, düzenlemeye gidilen Büyükşehir yasasını beklediklerini kaydetti.

    (MANŞET AYDIN)