• “Ortak akıl ve tavıra ihtiyacımız var..”

    Parti içerisinde ortaya çıkan olağan üstü kurultay söylemlerini doğru bulmadığını söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 24 Haziran seçim sonuçlarından sonra partililerin daha da kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu düzene karşı mücadeleyi genişleteceğimiz gün, bugündür. Kişisel beklentilerle ayrışamayız” dedi.

    15:24:18 | 2018-07-07

    “Bizim dün olduğu gibi yarın da tek bir hedefimiz olacaktır, o da Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır” diye Başkan Ali Çankır’ın açıklaması şöyle:

    “Değerli Basın Mensupları ve Kamuoyu;

    Ülkemiz seçim sonrası zamlarla, artan faizlerle ve ekonomik darboğazla karşı karşıya.

    Bizler önce kendi seçmenimize karşı sonra da tüm milletimize karşı sorumluyuz.

    Bugün akaryakıta, tütün mamullerine gelen zammı; ev kredilerine, kredi kartlarına gelen faiz oranları artışlarını konuşmak zorundayız.

    Sokağa çıktığımızda milletin, bizlere oy verenlerin beklentisi öncelikle budur.

    Toplum mühendisliği ile bu gerçeklikler milletin gözünden kaçırılıyor.

    Bu düzene karşı mücadeleyi genişleteceğimiz gün, bugündür.

    Kişisel beklentilerle ayrışamayız.

    Bu bağlamda partimizin 24 Haziran seçimleri sonrasında kenetlenmesi ve eksiklikleri ortak akılla masaya yatırması gerektiğine canı gönülden inanıyorum.

    Seçimden bugüne örgüt yöneticilerimizle istişarelerimizi gerçekleştirdik.

    Çarşamba günü Milletvekilllerimiz mazbatalarını aldılar.

    9 Ay sonra bir yerel seçim var.

    Sorumluluk sahibi kişiler olarak Milletin gündemiyle ilgileneceğiz.

    Ancak bu süreçte partimizi ortadan ikiye bölecek, parti içi kişisel beklentiler üzerinden değerlerimizi yıpratacak söylemlerden kaçınmalıyız.

    Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim sonuçlarını hesaplaşma kültürü üzerinden değil, uzlaşma kültürü üzerinden masaya yatırmak ve akabinde çözüm üretmek zorundayız.

    O nedenle daha 27. Dönem Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı yemin etmemişken, kamuoyunda alel acele dillendirilen Olağanüstü Kurultay çağrısına katılmıyorum. Böyle bir zamanlamada kurultayın yapılmasının ardından kim kazanırsa kazansın partimizde büyük bir kırılmaya yol açacağını ve bizi ileriye götürmeyeceğini belirtmek isterim.

    Ancak uzlaşarak hesap görmenin, değerlendirme yapmanın, sonuç almanın bir yolunu bulmalıyız. Yoksa bu süreç partimizde geri dönülmez yaralar açacaktır.

    Seçim sürecini ve seçimleri konuşmadan, medyada ve sosyal medyada Genel Başkanımızı hedefe koymanın partimize bir katkısı olmayacaktır.

    Çünkü bu dönemde sağduyulu değerlendirmelere ihtiyaç vardır.

    Parti içerisinde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.

    Partimiz yerel seçimler sonrası zaten olağan kurultayını yapacakken, Yerel seçimler öncesinde Olağanüstü Kurultayı ve Genel Başkan değişimini doğru bulmuyorum.

    Bu süreçte kurultaydan ziyade ortak akıl ve tavra ihtiyacımız var.

    Bizim dün olduğu gibi yarın da tek bir hedefimiz olacaktır, o da Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır.

    Saygılarımla…”