• Reklâm Belediyeciliği…

    Aydın’da Özlem Çerçioğlu ve CHP başarılı değil, AK Parti’nin siyaseti başarısız…

    16:55:01 | 2018-01-02

    Aydın’da yeni yılın eski yıla göre daha bomba gündemlerle geçeceği yılbaşı gecesinden belli oldu. Hani “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur” diye bir söz var ya aynı o söz misali, yeni yılın gündemi yılbaşı gecesinden belli oldu.

    Yeni yıl kutlamaları ile Aydın Büyükşehir Belediyesi yine havasını attı siyasette.

    Kimin parasıyla?

    Senin benim yani halkın parasıyla.

    Havayı atan terlikli başkan parayı ödeyen Aydın halkı.

    Oh ne güzel İstanbul be diyerek, takdir etmek lazım halkın parası ile bu kadar büyük şovlara imza atanları. Kolay meziyet değil, daha doğrusu her bünyeye uygun değil.

    * * *

    Buna rağmen Aydın’da güzel şeyler de olmuyor değil.

    Geçen hafta Aydın ziyareti yapan Mustafa Savaş hem yeni atanan ilçe başkalarını hem de AK Partili belediyeleri ziyaret etti, bazı açılışlara katıldı.

    Ziyaretlerinde AK belediyecilikten bahseden Mustafa Savaş güzel halk dokunuşları ve siyasi nezaket dersi veren konuşmalar yaptı ziyaretleri sırasında.

    Her şey bir yana benim en çok dikkatimi çeken bütçe ve yatırımlarla ilgili söyledikleri oldu.

    Yerel iktidar ülkenin müzmin muhalefeti CHP’lilerin genelde Aydın’da yıllardır bir söylemi vardı; “15 yılda Aydın’a ne yaptınız” diye. Bu söyleme en güzel cevabı ziyaretleri sırasında AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş verdi.

    “Aydın’a 15 yılda 18 milyar yatırım yaptık AK Parti iktidarı olarak” dedi.

    Evet bu çok önemli bir ayrıntı “Aydın’a hiç bir şey yapılmadı” söylemlerini tek kalemde silip atacak çok güçlü bir açıklama.

    Nedenini sorarsanız.

    Devlet kayıtlarında “hiç bir şey yapılmadı” denilen Aydın’a 18 milyar hizmet edildiği ortaya çıkmış, Aydın AK Parti siyasetinin yaklaşık 5 yıldır “ne yaptınız” sorusuna cevap bulamadığı noktaya Milletvekili Mustafa Savaş tek cümlesi ile açıklık getirmiş oldu.

    Demek ki neymiş?

    Aydın’da Özlem Çerçioğlu ve CHP başarılı değil, AK Parti temsilcilerinin söylemleri başarısızmış. Bu da bu tek cümlelik enstantane içinde ortaya çıkmış oldu.

    Gerçi tek bütçeden ve yatırımlardan bahseden siyasetçi Mustafa Savaş değil.

    Özlem Çerçioğlu’da yaklaşık 3 aydır “4 yılda 1 milyar yatırım yaptık” diye bilboardları süslüyor. Yani ciddi bir reklâm belediyeciliği yapıyor.

    Tabi her zaman ki gibi hayaller Paris gerçekler Acarlar, yapacak bir şey yok.

    Gelelim yatırım diye asılanların içeriğine.

    Şimdi “4 yılda 1 milyar yatırım yaptık” söylemini biraz açalım.

    Yıllık Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlanan bütçesi ne kadar?

    Yaklaşık 1 milyar TL.

    “Ya Serhan adamın yıllık bütçesi 1 miyar 4 yılda bir milyar yatırım yapmış çok mu?” demeyin. İşin içyüzü hiç de öyle değil.

    Hazırlanan bütçe 1 milyar lira, gerçekleşen 365 milyon lira. (Hazırlanan bütçenin 3/1’i.)

    Yani bütçe işinde de hayaller suyun dibinde..

    Konuya dönecek olursak, yıllık ortalama 400 milyon lira bütçe gerçekleşmiş olsa, 4 yılda toplam gerçekleşen bütçe 1 miyar 600 milyon lira eder. Bunun yaklaşık % 40’ına yakını personel gideri, kalır 950 milyon lira. İçinde doğrudan temin, ayni giderler, basın ve sosyal yardım giderleri, (sosyal yardım giderleri deyip geçmeyin 2018 yılında 60 milyon lira ayırmışlar) kültür tanıtım giderleri ve benzeri yatırım dışı giderlerini düşersek geriye kalır 650 milyon lira.. Eeee 200 milyon da çok övünerek alınan Tekstil Alanı ve Kuşadası Tariş Alanı kamulaştırma paraları var, kaldı mı size 450 milyon lira.

    Şimdi dümdüz bir hesapla bu afiş afiş asılan “1 milyar yatırım yaptık” sözünün yarısının bile yapılmadığı net bir gözle ortaya çıktı mı?

    Hem de kas kabak ortaya çıktı.

    Ama kim biliyor bunu, tabi sen, ben, bizim oğlan.

    Aydın halkı hala yapılmış gibi gösterilen ama gerçekte yapılmamış bir milyar yatırımı sanki yapılmış yatırım gibi konuşuyor, her ne kadar nereye yapıldığını bilmese de..

    Bu kadar anlatıyorum da neden halkın sadece reklâm edileni bildiğini de konuşmak lazım.

    Türkiye’nin belki de bütçesine göre en çok reklâm belediyeciliği Aydın’da yapılıyor. “Atma Recep” diyenler de vardır “10 milyon basın bütçesi var, ne sallıyorsun diyenler de..”

    4 yıldır bilânçoları açıklanamayan şirketlerden reklâma ne kadar harcandı biliyor musunuz diyelim de kapak olsun “Atma Recep” diyenlere.

    10 milyonlarca liralık bütçeleri olan şirketler yine bu işin arka bahçesi.

    Bir çok ulusal yayın organında “Türkiye’nin en ucuz eti” (sanki adam Hakkari’den Aydın’a et alamaya gelecekmiş gibi), Dünya’nın 8. harikası olarak atfedilen ama yazın suyun olmadığı Arapapıştı reklamlarını sanırım tüm ulusal televizyonlarda benim gibi izlediniz.

    Demek neymiş? Reklâm belediyeciliği ve reklâm bütçesi sandığınızdan daha büyükmüş.

    Şimdi Aydın AK Parti için açık bir gerçeği ortaya koymak lazım.

    Ya Aydın Büyükşehir imkânları kadar bütçe ile siyasi algı çalışması yapmaya muktedir olacaksınız ya da Özlem Çerçioğlu’nun Aydınlının parası ile siyaset yapmasına müsaade etmeyeceksiniz.

    Yol iki başka da çıkışı yok bu işin.

    Aydın’da seçim almanın yolu saydığım iki yoldan geçer. Gerisi boş hikâyeden öte değildir.

    Tüm bunların yanında bizlere ve özellikle şahsıma düşen nedir diye soruyorsanız, haklı olduğuna inandığım mücadelemde bu FETÖ iltisaklı yapıya karşı kanımın son damlasına kadar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diyerek savaşacağım…