• UĞUR FRESH BÜYÜME KARARI ALDI

    Kuru İncir Sektörünün Köklü Kuruluşu Uğur Entegre, 2015 İçin Yatırım Büyütme Kararı Aldı.

    16:17:00 | 2014-11-18

     

    60 Yılı aşkındır yurtiçi ve yurt dışında kaliteyi temsil eden Uğur Şirketler Grubu’nun bir yatırımı olan Uğur Entegre Gıda Şirketi, 2015 yılında da faaliyet gösterdikleri kuru incir sektöründe büyümeye devam edecek.

     

    Konu ile ilgili açıklama yapan şirket genel müdürü Faysal Takmaklı; “Hızlı bir giriş yaptığımız kuru incir sektöründe haklı bir yer edindik. 2013/14 kuru incir ihraç sezonunu değerlendirdiğimizde ilk 15 günde (25 Eylül - 9 Ekim) ulaşılan satış rakamını bu sene sezonun ilk 15 günü (15 - 29 Ekim) ile karşılaştırdığımızda %20 ’lik bir artış mevcut. Gerek Ağustos ve Eylül aylarındaki olumsuz hava şartları gerekse nemli hava ve deniz rüzgârları nedeniyle kuruma ve pazara sunulmada gecikme yaşasak da geçtiğimiz yıla nazaran ciromuzun yansımasını %50 gibi gerçekleşeceğini bekliyoruz” dedi.

     

    Hava koşullarının ürün kalitesini de etkilediğini belirten Takmaklı bu durumun hammadde ve ihraç fiyatlarında yüzde 60-70 oranında artışa sebep olduğunu sözlerine ekleyen Takmaklı şöyle devam etti:

     

    “Kuru incire yurt içinden gelen talep de yüksek. Her ne kadar atıştırmalık bir kuru yemiş gibi değerlendirilse de kuru incirden yapılan lezzetli tatlı ve unlu mamuller de çok rağbet görüyor. Talebin bir diğer nedeni de Aşure sezonu. Tüm ülkede ve Türklerin yaşadığı ülkelerde perakende satışlarda bir hareketlilik var.”

     

    Bu göstergeler doğrultusunda 2015 yılı için büyüme ve yatırım kararı aldıklarını belirten Faysal Takmaklı “Çalışmalarımızın haklı sonucu olarak ürünlerimize gösterilen ilgi sayesinde bütçe hedeflerimize yılın 3. çeyreğinde ulaştık ve doğru yolda olduğumuzu anladık. Pazarda kalıcı bir yer edindiğimize inanıyoruz. Bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için büyüyerek devam etme kararı aldık” dedi.

    2015 yılı için yatırımlarının artırarak devam edeceğini söyleyen Takmaklı “Bu büyümenin en güzel yanı bizler için bölge ekonomisini sağlayacağı katkı ve istihdamdır. Gelecek yıl için bütçelerimizi daha yukarı revize ederek çıtayı yükselttik. Sadece yeni yıl için değil ülkemizin gelecek hedefleri için bizler üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuşutu.