• Yıldırımkaya’dan Çerçioğlu’na kıyak takas…

    Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde belediyenin yaptığı arazi takası tartışma yarattı. Tartışma yaratmasının nedeni ise trampa, yani takas edilen arazilerin hem boyut hem de vasıf olarak birbirine denk olmaması. Belediyenin araziyi yok fiyatına verdiği kişi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kayınpederi Şefik Çerçioğlu.

    20:13:57 | 2017-11-13

    Kayınpeder Çerçioğlu’na kıyak takas…

    Erdal SAVAŞ (ÖZEL HABER)

    Tartışma yaratan arazi takası, Sultanhisar Belediye Mecilisi’nin 7 Mart 2017 tarhli toplantısında yapıldı. Belediye Meclisi’nde gündemin 6’ncı maddesi olarak oylamaya sunulan ve oy çokluğuyla kabul edilen karara göre, Kurtuluş Mahallesi sınırları içinde bulunan, 155 ada ve 203 parselde yer alan arazi ile 155 ada 58 parselde yer alan araz trampa (takas) edildi.

    ÇERÇİOĞLU’NA VERİLMİŞ

    Belediye meclisine sunulan öneride, 155 ada 203 parselde yer alan arazinin Sultanhisar Belediyesi’ne at olduğu bilgisi yer aldı. Ancak 155 ada 58 parseldeki arazinin kime ait olduğu belirtilmedi. O arazinin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlu’nun kayınpederi Şefik Çerçioğlu’nun sahibi olduğu JANNAK Turzim Taşımacılık Şirketi’ne ait olduğu, daha sonra anlaşıldı.

    Belediye meclis toplantısının yapıldığı anda bu gerçeğin bilerek ya da bilmeyerek gündeme getirilmediği ise ayrı bir soru konusu.

    ‘KIYAK TAKAS’ YARGIYA TAŞINDI

    Sultanhisar Belediye Eski İlçe Başkanı Ertegün Ünal, arazinin hukuka aykırı bir şekilde trampa edildiği iddiasıyla konuyu yargıya taşıdı.

    Ünal’ın şikayet dilekçesinde, trampa ile belediyenin zarara uğratıldığı ifade edildi. Dilekçede, Sultanhisar Belediyesi’ne ait 155 ada ve 203 parseldeki arazinin 4 bin 269 metrekare, karşılığında trampa edilen 155 ada ve 58 parseldeki arazinin ise 2 bin 690 metrekare olduğu belirtildi. Belediyenin yüzde 40 daha küçük ve zeytinlik vasfındaki bir araziyi aldığı ifade edilen dilekçede, Çerçoğlu’na devredilen arazinin ise Termal Turzm Alanı vasfında olduğu vurgulandı.

    NYSA OTEL’İN HEMEN YANINDA

    Sultanhisar Beledyesi’nin yok pahasına Çerçioğlu ailesine verdiği arazi, Şefik Çerçoğlu’na ait NYSA Otel’in hemen kuzeyinde yer alıyor. Termal Turzm Alanı vasıflı arazi manzaralı, yüksek ve alana hakim olmasıyla dikkat çekiyor. Arazinin NYSA Otel’le birleşitirilerek, Termal Tess vasfı kazandırılableceği belirtiliyor.

    ÇERÇİOĞLU İLE YILDIRIMKAYA İLİŞKİSİ

    Öte yandan Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ile Şefik Çerçoğlu’nun uzun yıllara dayanan iş ilişkisi de oldukça dikkat çekici. Şefik Çerçoğlu, Janta A.Ş.’nin sahbi. Sultanhsar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın öz geçmşinde, 1980’den 1999 yılına kadar 19 yıl boyunca Jantsa A.Ş.’nin personel müdürlüğünü yaptığı, 1994-2001 yılları arasındaki 7 yıl boyunca da aynı şirketin yönetim kurulu üyeliğini yaptığı yazıyor.

    Arazi takasını yargıya taşıyan önceki Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Sözü konusu arsa, Sultanhisar Belediyesi tarafından yatırıma konu ya da tasarruf edilmesi gerekirken, her ne hikmetse mevcut Sultanhsar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya tarafından, Çerçoğlu ailesinin menfaatine, Sultanhisar halkının ise zararına olacak şekilde trampa edilmiştir. Bu arazinin trampaya konu edlmesini gerektiren hiçbir haklı, hukuk ve kamu yararını gerektiren gerekçe ortaya konulamamıştır” dedi.

    http://www.mansetaydin.com/kayinpeder-cerciogluna-kiyak-takas/