• Aydın’daki hesaplaşmanın kaybedeni: Özlem Çerçioğlu…

    Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Merkezi tarafından, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakın isim olan Nazilli İlçe Başkanı Naim Atmaca MYK kararıyla görevden alındı ve yerine yönetimde bulunan Avukat Sema Aslıhan Ökmen getirildi.

    12:14:57 | 2024-06-02

    CHP Nazilli İlçe Başkanı Ökmen, yerel seçim çalışmalarında Nazilli kökenli Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile ortak çalışma yaparak 30 yıldır kazanılamayan Nazilli’de seçim kazanma başarısını elde etti.

    ÇERÇİOĞLU’NUN ADAMI GENEL MERKEZ TARAFINDAN GÖREVDEN ALINDI

    Bu büyük zaferin ardından Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Özlem Çerçioğlu’nun ısrarlı talebi üzerine CHP MYK tarafından görevden alınan Naim Atmaca’yı belediye şirketine yönetim kurulu üyesi olarak atadı.

    Nazilli’de çok sert tepkilere neden olan bu atama tekrar CHP Genel Merkezi’nden geri döndü ve Naim Atmaca yönetim kurulu görevinden alındı.

    BÜLBÜL İLE ÇERÇİOĞLU KARŞI KARŞIYA

    Bu hafta Nazilli’de CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı seçimi yapıldı. Kadın kolları seçimine müdahale eden, görevden alınan eski ilçe başkanı Naim Atmaca salonda yuhalandı ve salon dışarısına çıkmak zorunda kaldı. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteklediği adaya karşı Milletvekili Süleyman Bülbül ve ekibinin desteklediği aday olan Nilgün Aktaş ezici farkla seçimi kazandı. Bu sonuç Aydın siyasi kulislerinde “İlçe örgütlerine müdahale eden Çerçioğlu’na tepkilerin olduğu ve örgütte gücünün azaldığı” şeklinde yorumlara neden oldu.

    CHP Genel Merkezi MYK Kararı ile ilçe başkanlığı görevinden alınan ve ayrıca hakkında disiplin soruşturması olan Naim Atmaca’nın belediye şirketi yönetim kurulu üyeliğine skandal ataması nedeniyle tepki olarak İlçe Başkanlığından istifa eden Sema Aslıhan Ökmen’in istifası kabul olmadı ve Genel Merkez tarafından Nazilli İlçe Başkanlığı görevine devam ettirildi.