• AYTO TAKOGRAF HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

    Aydın Ticaret Odası, 26.01.2015 tarihinden itibaren sürücü, şirket ve servis kartı başvuru işlemleri için yetkilendirilen sayılı Odalar arasında yer aldı.

    13:11:47 | 2015-02-04

     

    Aydın Ticaret Odası (AYTO), T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol gereği 26.01.2015 tarihinden itibaren sürücü, şirket ve servis kartı başvuru işlemleri için yetkilendirilen sayılı Odalar arasında yer aldı.

     

    Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM-AEK) “Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araç Mürettebatının Çalışmasıyla ilgili Avrupa Anlaşması (AETR)” nın 13. maddesi uyarınca, 2013 yılı sonuna kadar yalnızca uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmaların alması zorunluyken 2014 yılı itibariyle yurtiçinde yük taşımaya mahsus ticari olarak tescil edilmiş, azami yüklü ağırlı 3 bin 500 ve üzeri araçlar ile yolcu nakli yapan sürücü dahil dokuz ve daha fazla taşıma kapasitesi olan araç sürücüleri için sayısal takograf kartı zorunlu hale getirilmiştir. Aydın Ticaret Odası’da ÜYE ODAKLI çalışma prensibi gereğince bu hizmeti taşımacılık sektöründeki üyelerin başka illere giderek zaman ve iş kaybını önlemek amacıyla TOBB’den oda bünyesinde verilmesi konusunda girişimlerde bulundu. 

     

    26.01.2015 tarihi itibariyle sürücü, şirket ve servis kartı başvuru işlemleri için yetkilendirilen Aydın Ticaret Odası’nda gerekli eğitimlerin alınması ve gerekli teknik altyapının sağlanması ile sürücü, şirket ve servis kartı başvuru işlemleri için gerekli hizmetin verilmeye başladığını ifade eden TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “AYTO’nun ÜYE ODAKLI çalışma prensibi gereği sürücü, şirket ve servis kartı başvuru işlemleri için yetkilendirilen sayılı Odalar arasında yer almaktayız. Hizmeti üyemizin ayağına getirerek en değerli sermaye olan zamandan tasarruf etmelerini ve ticari faaliyetleri içerisinde kanuni prosedürlere takılmadan iş ve işlemlerini yürütebilmeleri hedefimiz doğrultusunda taşımacılık sektöründeki üyelerimiz için bu hizmeti vermeye başladık” dedi.