• Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı açıldı..

    Efeler Belediyesi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkını törenle açtı. Belediye Başkanı Fatih Atay, “Büyük Önder Atatürk’ün matematiğe olan sevgisi ve heyecanı bize de yansıdı” diyerek çocuklara ve gençlere matematik aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

    12:20:41 | 2021-10-07

    Efeler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verildiği parkın, dünyanın en büyük matematik ve bilim parkı olduğu belirtildi.

    Açılışta konuşan Efeler'in CHP'li Belediye Başkanı Fatih Atay, uzun uğraşılar sonucu yaptıkları parkı anlatırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Arapça matematik terimlerine Türkçe karşılıklar bularak yazdığı geometri kitabını hatırlattı.

    Atay şöyle dedi: “Büyük Önder'in matematiğe olan sevgisi ve heyecanı bize de yansıdı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu park, onların temel eğitimlerine katkı yapmaya yönelik en büyük hizmet diye düşünüyorum. Atatürk'ün gösterdiği ışıkla, burada çocuklarımıza matematik parkımızı armağan ediyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu parktan yararlanırken, ileride bilim adamı olabilecekleri, Nobel ödülü alabilecekleri yönünde hayaller kurmalarını istedik. O nedenle de matematik ve bilim parkımıza Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını verdik.”

    TEK AĞAÇ KESİLMEDİ

    Parkın yapımı sırasında hiçbir ağacın kesilmediğini, engelli yurttaşların da parktan yararlanmaları için her detayın düşündüğünü söyleyen Atay, “Hayatın her alanında matematik var. Bilimlerin anası, temeli matematik. Matematiği öğrendiğiniz zaman her problemi kolayca çözme şansına sahipsiniz. Bazı ülkelerde yazılım çok öne geçti. O ülkelerde 0-5 yaş arasında çocukların matematikle buluşmasına imkân sağladılar ve bugün yazılım alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri haline geldiler. Hepimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse biz de ülkece bunu yapabiliriz” diyerek belediye çalışanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Başkan Atay, çocukların, gençlerin, engellilerin bu parktaki eğitimden yararlanması için her türlü önlemi aldıklarını, Efeler’deki bütün okullara Aziz Sancar Bilim ve Matematik Parkı’nın kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

    Açılışa, 21. Dönem DSP Aydın Milletvekili Halit Dikmen, Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Özcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.