Sosyal Medya'da Başbakan Binali Yıldırım imzası ile yayınlanan genelge ile muhtemelen 2017 Nisan ayında yapılacak Anayasa Referandumu süresince vatandaşların tercihlerinin etkilenmemesi için bu güne kadar kullanılan “Hayırlı günler”, Hayırlı işler”, Hayırlı Cumalar” gibi ifadelerin 10 Mayıs 2017 tarihine kadar kullanılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.
GENELGE SAHTE AÇIKLAMASI
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada Sosyal Medyada Başbakan Binali Yıldırım imzası ile yayınlanan belgenin sahte olduğu ifade edildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Mizah ve magazin ağırlıklı içeriğe sahip bir internet sitesinde Sayın Başbakan’ın imzası ve resmi yazı formatı oluşturularak, sahte bir Başbakanlık Genelgesi yayınlanmıştır. Özellikle internet ortamında yayılan, bazı sosyal paylaşım sitelerinde de iktibas edilen sahte genelge içeriğinde 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum nedeniyle 13 Eylül 2010 tarihine kadar, kamu kurum ve kuruluşlarında ’HAYIR’lı işler’, ’HAYIR’lı Günler’ günler gibi selamlaşma kalıplarının kullanılmamasına özen gösterilmesi hususu yer almaktadır.
Muhtemelen mizah amaçlı hazırlanan söz konusu sahte genelge, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen bazı vatandaşlarımız arasında yanlış anlamalara sebep olduğuna ilişkin duyumlar alınmıştır.
Devlet yetkililerine ait imza ve resmi yazı formatının mizah amaçlı dahi olsa taklit edilmesi, bu çerçevede sahte bilgi ve içerikler oluşturulması suçtur. Vatandaşlarımızın esasen mizahi bir içeriğe sahip olduğu belli olan bu tür sahte genelgelere ve yanıltıcı yayınlara itibar etmemeleri temennisiyle kamuoyumuzun bilgilerine sunulur."
Genelge şöyle: