• CHP’li gençlerin okul boyaması engellendi…

    İncirliova Hacı Ali Obası İlköğretim okulunu boyamak isteyen CHP’le gençler Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engeline takıldı. Hayal kırıklığı yaşayan veliler Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı Hacı Ali Obası’na davet ederek okulun durumunu yerinde görüp incelemesini istediler.

    12:34:22 | 2016-09-11

     

    Kurban Bayram sonrası açılacak olan yeni öğretim yılı öncesi eğitime karınca kararınca kendi imkânları içerisinde katkı sunmak için İncirliova'da bir mahalle ilkokulunu boyamak isteyen CHP'li gençlerin bu girişimi İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellendi.

     

    Eğitime destek vermek için İncirliova Hacıaliobası İlkokulunu, mahalleli partililerin isteği üzerine Okul Yönetimi ve Aile Birliği ve muhtarlık ile yapılan görüşme ve alınan izin sonrası bakımını yapıp boyamak isteyen CHP İl Gençlik Kolları üyeleri kendi aralarında biriktirdikkeri paralarla aldıkları boya ve malzemeler ile gittikleri mahalle de büyük bir şok yaşadılar.

     

    KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ…

     

    CHP'li gençler, Kaymakamlık ve İlçe Milli Egitim Müdürlüğü tarafından resmi izin alınmadığı gerekçesiyle okulu boyamalarına izin verilemeyeceğinin bildirilmesine tepki gösterirken durumu CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a ve Milletvekili Hüseyin Yıldız'a ilettiler.

     

    Ancak her iki CHP'li vekilin Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmeden de sonuç alınamayınca partili gençler sabah erkenden büyük bir heves ile gittikleri okulu boyayamadan geri dönmek zorunda kaldılar.

     

    CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki okulu boyamalarının engellemesine sert tepki gösterdi. Başkan Tilki konuyla ilgili şöyle dedi:

     

    “VEBALİ BOYNUNUZADIR..”

     

    “CHP Aydın İl Gençlik Örgütü olarak İncirliova ilçemizin Hacıaliobası mahallesinde yer alan Hacıaliobası İlkokulu'nu okul aile birliği başkanı ve okul müdürünün izni ve muhtarın bilgisi dahilinde boyama kararı aldık. Ancak bu sabah çalışmalara başlayacakken İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İncirliova Kaymakamı'nın engellemeleri ve dayatmalarıyla karşı karşıya kaldık. Tek amacımız kardeşlerimizin daha düzgün bir yuvada öğrenim görmeleri idi. Lakin belirttiğimiz zatların anlamsız hareketleri ve zihniyeti yüzünden faaliyetimizi gerçekleştiremedik. Sizin baskılarınız, dayatmalarınız bizi yıldıramayacaktır. Biz CHP Gençlik Örgütleri olarak sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Kardeşlerimizin vebali sizlerin boynunuzadır!”

     

    Öte yandan Hacı Ali Obası köyünde çocuklarını okutan birçok öğrenci velisi, okulun tamir, tadilat ve bakımı için İncirliova Kaymakamlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sözlü başvuru yaptıklarını ancak devletin görevlilerinin okul ile ilgilenmediklerini dile getirdiler.

     

    SEVİNÇLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA DÖNDÜ..

     

    CHP’li gençlerin okulu boyamak istemelerinin kendilerini çok sevindirdiğini ancak bu seviçlerinin hayal kırıklığına dönüştüğünü belirten veliler, “Böyle saçma bir gerekçe olamaz. Mademki gençlerin tamir, bakım ve boyama işini engellediniz devlet olarak varlığınızı gösterin ve sorunumuzu çözün” şeklinde serzenişte bulundular. Hayal kırıklığı yaşayan veliler Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı Hacı Ali Obası’na davet ederek okulun durumunu yerinde görüp incelemesini istediler.