• Çiftçi Vekil Posacı’dan Özeleştiri…

    Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisinin bulunduğuna dikkat çeken Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Ama maalesef Tarım Bakanlığında bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz

    11:44:09 | 2020-01-16

    Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’dan yanlış Tarım ve Hayvancılık politikalarına eleştiri… 

    "Tarım Bakanlığında ithalat lobisi var bu lobinin önüne bir türlü geçemiyoruz." 

    Kendisi de bir çiftçi olan ve uzun yıllar Aydın Ziraat Odası Başkanlığı yapan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalattan aşırı derecede rahatsız olduğunu belirterek, "İthal sinek bile midemi bulandırıyor" dedi. Tarım Bakanlığında büyük bir ithalat lobisi bulunduğuna işaret eden Posacı, "Maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz" dedi.

    Tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalattan Ak Parti Milletvekilleri de rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı. Çiftçi TV’de, 'Tarımda Bir Umut' programında Galip Umut Özdil’in konuğu olan Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Bırakın besilik, kasaplık, et ithalatını ithal sinek bile benim midemi bulandırıyor” dedi. 

    TARIM BAKANLIĞINDA İTHALAT LOBİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR;

    Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisinin bulunduğuna dikkat çeken Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Ama maalesef Tarım Bakanlığında bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz” diye konuştu. 

    BİR ÇİFTÇİ OLARAK İTHALATA KESİNLİKLE KARŞIYIM;

    Bir çiftçi olarak tarım ve hayvancılıkta ithalata kesinlikle karşı olduğunu ifade eden Posacı, “Sütte sıkıntı kalmadı gibi ancak ette sıkıntılar devam ediyor. İthal sinek bile benim midemi bulandırıyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

    CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAMASINI DİNLEYİNCE OH BE DEDİM;

    Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisi bulunduğunu ve maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçilemediğini vurgulayan Posacı, Tarım ve Orman Şurası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın besilik ve kasaplık hayvan ithalatının yapılmayacağı yönündeki açıklamasının kendisini çok sevindirdiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasını dinleyince ben de oh be dedim” diye konuştu. 

    TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÖZEL BANKALARLA YARIŞIR HALE GELDİ;

    Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizden de dert yanan Posacı, bir çiftçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden alış verişi durdurduklarını söyledi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin özel bankalarla yarışır hale geldiğinin altını çizen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin tabiri caizse tefeci ile yarışır hale geldiğini bunu da bir ziyaretinde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürüne söylediğini anlattı.