• Danıştay “yargılansınlar” dedi…

    Kaçak Malikanesi’nin hesabını veremeyen Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun anket işlerini yapan ORC Anket Firması’nın Kimya Öğretmeni baldızı Zühal Odabaşı’na 3 günlük eğitim için ödediği 177 bin lira için Danıştay “Yargılansın” kararı vererek, dosyayı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve kararın bir örneğinin de İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

    00:59:31 | 2018-02-10

    HABER: YALÇIN YILDIRIM

    23 Mayıs 2016’da yapılan eğitim ihalesine Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu “Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı” seçen ORC Anket Firması’nın Sahibi Mehmet Sefa Posteki’nin baldızı Kimya Öğretmeni Baldızı Zuhal Odabaşı tek başına girmişti.

    Aydın’da AK Parti’nin yapamadığı muhalefeti tek başına yaparak adeta bir parti gibi çalışan İçişleri Bakanlığı Önceki Bakan Danışmanı Haldun Haşmet Aysan, Aydın BŞB’de yapılan bu ihalenin usulsüz ve yasalara aykırı olduğunu savunarak suç duyurusunda bulunmuştu. Aysan’ın suç duyurusu üzerine Aydın’a gelen İçişleri Bakanlığı müfettişleri konuyu inceleyerek Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere toplam 12 Büyükşehir Bürokratı hakkında Bakan Süleyman Soylu imzasıyla “soruşturma izni” verilmişti.

    İçişleri Bakanlığı’nın verdiği “soruşturma izni” için Danıştay’a itirazda bulunan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ve 11 bürokratı hakkında kara haber geldi. Yapılan itirazı değerlendiren Danıştay 1. Dairesi İçişleri Bakanlığı’nın verdiği “soruşturma izni verilmesi” kararını onayarak iddianamesinin hazırlanıp yargılanmaları için dosyayı ekleri ile birlikte Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na, karardan bir örneğini de İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

    HALDUN HAŞMET AYSAN TEK BAŞINA PARTİ GİBİ ÇALIŞIYOR..

    Haldun Haşmet Aysan Aydın’da AK Parti’nin yapamadığı muhalefeti tek başına yapıyor. CHP’li Belediyelerde “yolsuzluk” dosyalarını, FETÖ Firarisi Sanık Erkan Karaarslan’ın Türkiyede’ki yapılanmasını, AK Parti’de ve kamuda kendini saklayan kriptolar ile tek başına mücadele veren Haldun Haşmet Aysan, ORC Anket Şirketi Yönetici Mehmet Sefa Posteki’nin kimya öğretmeni baldızına toplam 120 dakika eğitim için ödenen 177 bin TL paranın da izini sürerek yasal olmayan bir uygulamayı ortaya çıkardı.

    Yaptığı suç duyurusu ile usulsüz ihaleyi gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş’ın da aralarında bulunduğu 12 görevlinin yargılanmasının önünü açtı. Aysan’ın yaptığı suç duyurusu sonucu DANIŞTAY 1. Dairesi son sözü söyledi, “yargılansınlar” dedi.

    Haldun Haşmet Aysan Danıştay 1. Dairesi’nin verdiği kararın 11/10/2017 tarihinde onaylanmasının ardından kendisine ve yetkili makamlara 4 ay sonra iletildiğini belirterek şöyle dedi:

    YARGILANACAKLAR....

    “Aydın Büyükşehir Belediyesinden ORC Araştırma Şirketi sahiplerinden Mehmet Sefa Posteki'nin Kimya öğretmenliği dışında bir sıfatı olmayan baldızına 120 dakika eğitim adı altında 177 bin TL ödediğini (dakikası bir asgari ücret bedeli) ortaya çıkardığım ve 2016 yılı Haziran ayında bu olay kamuoyuna ‘Bas Bas paraları baldıza’ olarak haberleştirilerek verilmişti.
    Konuyla alakalı olarak yaptığım suç duyurusu üzerine İçişleri Bakanlığı’nın başta Özlem Çerçioğlu ve Bülent Bozbaş, Ahmet Balcı olmak üzere 12 kişi hakkında verdiği “soruşturma izni verilmesi” kararı üzerine, haklarında soruşturma izni verilenlerin yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 1. Dairesi itirazları reddederek haklarında yasal işlem yapılması için soruşturma dosyası karar ekinde Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

    Soruşturma konusunun, ihale yaklaşık maliyetinin gerçeğe aykırı fahiş olarak belirlenmesi, ihale verilecek firmanın ihaleden önce belirlenerek rakabetin önlemesi kapsamında İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK, alınmayan hizmet için ödeme yapmak suretiyle EDİMİN İFASINA FESAT KARIŞTIRMAK, Mevzuata aykırı işlem yaparak kamuya zarar vermekten GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK kapsamında BİRDEN FAZLA SUÇUN bir arada işlendiği ve suçun işleniş şekli itibariyle üçten fazla kişi bir araya gelerek bu işi gerçekleştirmek suretiyle ÖRGÜTLÜ SUÇ kapsamında işlendiğinden, soruşturmanın şikayetçisi olarak ve oluşan kamu zararından zarar gören olarak ŞÜPHELİLER hakkında açılacak davada KATILAN olarak yer almak talebinde bulunacağım...”

    İŞTE DANIŞTAY 1. DAİRESİ’NİN KARARI…