• Diyetisyen Kümeli’den sağlıklı yaşam ipuçları..

    Ünlü diyetisyen ve sağlıklı beslenme uzmanı Taylan Kümeli, katıldığı Nazilli Belediyesi 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nde sağlıklı yaşam öğütleri verdi.

    00:39:20 | 2018-03-28

    Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ‘Sağlığımı önemsiyorum’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli, kişisel özelliklerin ön plana alındığı ‘Sentez Diyeti’ adını verdiği yöntemi, yiyeceklerin vücuda verdiği tepkiyi, organik gıdalar, sağlıklı, zayıflatan çorbalar ve elma sirkesinin mucizevî işlevine dair önemli ipuçları paylaştı.

    Sağlıklı beslenmenin 5 şartı olduğunu aktaran Kümeli, kişinin genetik yapısı ve yaşam şekline göre tüm besinlerden yeteri kadar tüketmenin, yeteri kadar su içmenin, yavaş yemek yemenin ve sürekli fiziksel aktivite içerisinde olmanın önemine değindi.

    Kümeli, “Kendi açlığınızın farkında olun, fiziksel açlık ile duygusal açlığınızın ayrımını yapın, duygusal açlıkta unutmak istediğiniz anıları çiğner ve asla doyduğunuzu hissetmezsiniz” dedi.

    Konferans sonunda Kümeli’ye çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Ender Vardar, “Nazilli halkı adına sizi burada görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

    Ünlü diyetisyen, programın ardından kitaplarını imzalayarak katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.