• DSİ ve BŞB’ye “Arapapıştı” tepkisi…

    DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen Bozdoğan Kemer Barajı Arapapıştı Kanyonu için her iki kurum arasında yapılan sözleşmede yer alan bazı şartlar hem kafaları karıştırıyor, hem de tepki görüyor.

    12:22:09 | 2017-08-19

    DSİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BOZDOĞAN BARAJINI CHP'Lİ ÇERÇİĞOĞLU'NA PEŞKEŞ Mİ ÇEKTİ..!

    BU NASIL ANLAŞMA..!

    Sözleşmede yer alan bir maddeye göre; Bozdoğan Kemer Barajındaki Arapapıştı Kanyonu için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan gezi tekne iskelesinin kullanılamaz duruma gelmemesi için su salımının engellenmesi şartı konularak resmen bölge çiftçisini mağdur edilmesinin önü açılmış.

    KANYONA GEZİ Mİ, YOKSA PAMUK ÜRETİCİSİ Mİ ÖNEMLİ?

    Bu durum yaz sıcağında su bekleyen özellikle Pamuk üreticisini ise endişelendiriyor. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından sırf CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kullanılamaz duruma düşeceği gerekçesiyle ve sözleşmeye koyduğu şarta dayanarak istediği su salımını yapmakta tereddütlü davranmasına ise Pamuk üreticileri tepki gösteriyor.

    Bu tepkilerini sosyal paylaşım hesaplarından, "Arapapıştı kanyonuna gezi düzenlemek Sökeli pamukçudan daha mı önemli.." diye sorarak gösteren pamuk üreticileri bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesini istediler.

    HASAN KADİFE