• FETÖ Oyunu Dediği Zikirlere kendiside katılmış…

    Adü Rektörü Osman Selçuk Aldemir’inde aynı tarikatın ve dergahının müdavimlerinden olduğu, toplantı ve zikirlere birkaç yıllardır katıldığı bilgisine ulaştık.

    19:00:37 | 2020-02-07

    FETÖ Oyunu Dediği Zikirlere kendiside katılmış…

    Adü Rektörü Osman Selçuk Aldemir’inde aynı tarikatın ve dergahının  müdavimlerinden olduğu, toplantı ve zikirlere birkaç yıllardır katıldığı bilgisine ulaştık.

    Adü’de Kaset Savaşları Başladı, başlığı ile yaptığımız haberde, sorduğumuz sorulara Taraf ve Sorumluluğu olanlardan tatminkar bir cevap gelmemesi,  Aydın Kamuoyunda merak konusu oldu.

    Rektöt Aldemir’in zikir kaseti ile ilgili değerlendirmesi şöyle olmuştu;

    “Bu görüntülerle ilgili konuşulacak fazla bir şey yok. FETÖ ile işbirlikçilerin bir oyunu bu. Görüntüleri inceliyoruz. Böyle bir durumun olduğunu sanmıyorum.” demişti.

    Sorduğumuz sorularda, Adü yönetiminden , Adü Genel Sekreteri Baki Altıntaş dışında, başka isimler bu tarikatın dergahında yapılan toplantı ve zikirlerine katılmışmıdır sorusunun cevabını ararken, çok tanıdık bir isimle karşılaştık.

    Adü Rektörü Osman Selçuk Aldemir’inde aynı tarikatın ve dergahının  müdavimlerinden olduğu, toplantı ve zikirlere birkaç yıllardır katıldığı bilgisine ulaşılmıştır.

    Ayrıca Adü çalışanlarından bazı isimler ve bazı siyasilerinde bu tarikatla ilgisi olduğu, zaman zaman toplantı ve zikirlere katıldığı şeklinde söylemler var.

    Aldığımız duyumlara göre, kaset skandalının çıkmasından hemen sonra, Tarikatın şeyhi olarak söylenen,  B.A.’nın,  Rektör Osman Selçuk Aldemir  ve Baki Aslantaş’ın dergaha alınmama cezası ile cezalandırdığı  şeklindedir.

    Kamuoyunda yapılan değerlendirmelerden öne çıkan görüş; Yayınlanan görüntülerin çekilip servis edilmesinin, İslam Dini’ni aşağılamak ve Müslümanları rencide etmekten başka bir amacı olmadığı şeklinde yorumlandı.

    Ayrıca , İktidar partisi teşkilat ve milletvekillerinin konuya sessiz kalması halk arasında ciddi eleştirileri konusu olmuştur.

    Aydın kamuoyu ve Adü camiasında uzun zamandır konuşulan, Rektör Aldemir’in atanır atanmaz,alel acele  Genel sekreter olarak, akademik kariyeri olmayan Baki Aslantaş’ı atamasının altında aynı tarıkata mensup olmalarının etken olduğu şeklinde bir algı oluşmuştur.