• Hatice Gençay’ın Atabay Fobisi mi var?

    3 yıl önce kesin kabulü yapılan Anfitheatreyi çökük-çürük ilan etme çabası Didim’de gündmin ana maddesi haline geldi. Didim'de halk hizmet ve icraat beklerken, Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay'ın önceki Başkan Ahmet Deniz Atabay dönemiyle hesaplaşma çabası ilçede huzursuzluk kaynağı oldu.

    12:57:39 | 2024-06-02

    Edinilen bilgiye göre;

    3 yıl önce kesin kabulü yapılan Didim Anfitheatre hakkında çökme olduğu yönündeki iddialar, bilerek medyaya servis ediliyor. Atabay fobisinin hala devam ettiği iddia edilen Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay'ın Anfitheatre ile ilgili mahkemeye gittiği ve çürük-imalata aykırı işler olduğu yönündeki iddiaları mahkemece reddedildi.

    Mahkeme kesin kabulü üç yıl önce yapılan inşaattan müteahhit firmanın sorumlu tutulamayacağını belirterek Hatice Totik Gençay Başkanlığındaki Didim Belediyesi'nin başvurusunu reddetmesi ardından Gençay bu kez sağdan soldan derlediği bilirkişi üzerinden sudan sebeplerle mazeretler üretmeye başladı. Daha sonra ise bunu kendilerine yakın medya vasıtası ile servis ettiler.

    İŞİN PERDE GERİSİNDE NE VAR?

    Aydın Şafak Gazetesi ise yerinde yaptığı araştırmalarda iddiaların gerçek dışı olduğu ve sudan sebeplerle gerçeklerin örtülmeye çalışıldığını tespit etti.

    Ulaşılan bilgilere ve iddialara göre; müteahhit firmanın belediyeden iki buçuk yıldır yaklaşık 10 milyon lira alacağı bulunuyordu. Başkan Gençay ise parayı ödemek yerine bu yolla işleri yokuşa sürmeyi tercih etti. Müteahhit firma ise bunun karşılığında Didim Belediyesi'ne icra takibi başlattı. Avukat- icra masrafları ve faizleriyle birlikte bu yolla aslında Didim halkı yüklü miktarda kamu zararına uğratılmış oldu.

    İkinci bir iddia ise Anfithatre ihalesiyle ilgili gündeme geldi.

    İddialara göre; Didim Belediyesi Anfitheatrenin konser ihalesine çıktı. Fakat arzu edilen kişi değil başka katılımcılar ihaleyi alınca yayılan bu tür iddialar ile ihale iptal edildi. Böylece adrese teslim yapılamayan ihalenin iptali için sanal gerekçe oluşturulmaya çalışıldı. Öte yandan Hatice Totik Gençay çürük iddialarını ortaya attıkları Anfithatrede ADÜ mezuniyet törenine katılmıştı. Bunun yanında “Anfiteatre çöküyor da aynı kompleks içindeki restoran niye çökmüyor?” sorusunun yanıtı akıllarda soru işareti ortaya çıkardı.

    Söz konusu Anfitheatre’de CHP Önceki Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil çok sayıda ünlü isim vatandaşlarla buluşmuş, binlerce vatandaşın katıldığı onlarca konser verilmişti. O zaman sağlam olan binanın bir anda nasıl çökmeye başladığının sorusuna Hatice Totik Gençay'ın ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

    Yapılan araştırmalara göre Anfitheatre’nin inşaatı sırasında depreme en dayanıklı ve en pahalı beton kullanıldı. Betonlar da Didim Belediyesi Beton Fabrikasından alındı. Yapılan tüm işlemler hem Didim Belediyesi hem diğer Devlet kurumlarınca onaylanarak binanı üç yıl önce kesin kabulü gerçekleşti. Bunun yanında yeni binaların oturma süresi yaklaşık beş yılı buluyor. Beş yıl boyunca binalar zaman içerisinde oturma işlemini gerçekleştiriyor.

    Tüm bu mimari gerçekler bilinirken yaşananları çökme olarak kamuoyuna aktarma ve bu nedenle konserlerin yapılamayacağı söylentilerinin yayılma çabası arkasında yatan gerçekliklerin yukarıda işaret edildiği gibi alacaklı firmaya ödeme yapılmadığı için firmanın icra takibi başlatması ve yapının konser alanı için çıkılan ihalenin istenilen kişilere değil başka katılımcıların kazanması gerçekliklerin örtülme çabası olaral kabul ediliyor.

    Binadaki havalandırma tesisatlarının elektrik parasından kaçınmak için uzun süredir çalıştırılmayışı sonucu oluşan nemin müteahhitle ilgili değil işleten kişi ve kurumdan kaynaklı olduğu da, ortaya çıkan diğer bir traji-komedya misali geröeklik olarak karşımızda duruyor.

    GENÇAYI KİM YÖNLENDİRİYOR?

    Didim siyaset arenasında ana gündem maddelerini oluşturulan iddialar arasında Hatice Gençay'ın, kendinden önceki belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay'a karşı olan tavır ve tutumlarının yer alması başı çekiyor.

    İddialara göre; Hatice Gençay göreve geldikten sonra Atabay döneminden pek çok personele mobing uygulanmaya başlanıldı. Hatta üst düzey bürokratlar tarafından aranılarak kendilerine başka belediyelerde yer bulmaları istendi. Bazı personeller ise ileride oluşabilecek mobing davalarına karşı bu aramaların kayıtlarını aldılar.

    Tüm bunların yanında Hatice Totik Gençay üzerinde şu aralarda en etkili yönlendirici ismin, Belediye Meclis Üyesi Sevil Şahin olduğu öne sürülüyor.

    İddialara göre, Sevil Şahin daha önce Ankara da Sendika Avukatlığı yapıyordu. Fakat yaşanan bazı olumsuz olaylardan sonra sendika avukatlığından ayrıldı. Daha sonra babasının da yaşadığı Didim'e gelen Sevil Şahin, bir süre belediye avukatlığını yürüttü. Fakat dava kayıp oranları oldukça yüksek çıkınca Ahmet Deniz Atabay sözleşmesini yenilemedi.

    Ardından yine tanıdıkları vasıtasıyla Söke Belediyesi'nde görev alan Sevil Şahin, burada hukuk servisinde diğer çalışanlarla yaşadığı sorunlar ardından kısa süre sonra oradan da ayrılarak, Didim’de serbest avukatlığa başladı.

    Seçimler sırasında ise CHP listesinden belediye meclis üyesi seçildi. Ardından Hatice Totik Gençay ile aralarında kurulan sıkı bağ nedeniyle idari kararlarda ana yönlendiricilerden biri haline geldi. Didim kamuoyu ve siyaset arenasında ilerleyen süreçte Anfitheatre üzerinden yaşanacaklar, ortaya çıkacak diğer gerçeklikler ve Başkan Gençay'ın hala Ahmet Deniz Atabay ile hesaplaşma çabası yönündeki iddiaların hangi boyutlara varacağı konusunda pek çok senaryolar şimdiden hararetli bir şekilde konuşulmaya başlandı.