• HDP OPERASYONLARI KINADI

    HDP, Aydın Eşbaşkanı Pınar Akpınar: Geçici hükümet ülkeyi savaşa sürüklüyor!

    22:17:35 | 2015-07-26

     

    HDP Aydın Eşbaşkanı Pınar Akpınar, ülke geneliyle birlikte Aydın ve ilçelerinde HDP üye ve yöneticilerine yönelik operasyonları kınayıp, yetkisiz geçici AKP hükümetinin ülkeyi savaşa sürüklediğini savundu.

     

    HDP Aydın Eşbaşkanı Pınar Akpınar yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

     

    “Bugüne kadar barbar IŞİD örgütünün faaliyetlerine göz yuman ve destek olan AKP hükümeti Dünya nezdinde teşhir olunca, sınırda 1 askerin ölümüne neden olan saldırısı ardından IŞİD'e yönelik bazı operasyonlar başlattı. IŞİD'e göstermelik operasyonlar yapılırken eş zamanlı olarak Çözüm Süreci'ni ortadan kaldıracak düzeyde çatışmasızlık sürecindeki PKK'nin sınır dışındaki alanları bombalandı. Partimiz HDP'ye, çeşitli sol güçlere yönelik kapsamlı operasyonlar yapıldı. Aydın ve ilçelerinde de parti üye ve yöneticilerimiz gözaltına alındılar.

     

     

    7 Haziran seçimlerinde % 9 oranında oy kaybeden, hükümetten düşen ve Erdoğan'ı başkan yapma hayali kursağında kalan AKP, yenilgisinin intikamını almaya çalışmakta. HDP'nin barajı aşmasıyla planları bozulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve yandaş medya sürekli HDP'yi ve Eşbaşkanımız Selahattin Demirtaş'ı hedef almakta. Her fırsatta "milli irade"den bahsedenler sandık sonuçlarına saygı duyup bir koalisyon hükümeti için çaba harcamak yerine, yetkisiz geçici hükümetleriyle ülkeyi savaşa sürüklemekte.

     

    Seçim öncesi ve sonrası her türlü provakasyonu devreye sokmasına rağmen HDP'yi baraj altında bırakmayı başaramayan AKP'nin asıl hedefinin çözüm sürecini bitirerek ülkeyi erken seçime götürmek olduğu ortaya çıkmıştır.

     

    MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait ses kaydında "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim" denildiğini unutmuş değiliz. Yaşadığımız tüm gelişmeler iktidarlarını kaybedince hem yolsuzluklardan hem de Suriye'deki cihadçı grupları desteklemekten yargı önüne çıkacaklarını bilen AKP ve MİT yetkililerinin kendilerini kurtarmak için ülkeyi ateşe sürüklemekten çekinmediklerini göstermiştir.

     

    Çözüm süreci ve çatışmasızlık döneminin sonlandırılması bu ülkenin gençlerinin ölümünden başka bir sonuç yaratmayacaktır. 30 yıllık savaş ve binlerce insanımızın hayatını kaybetmesi yetmemiş gibi, savaşın çözümsüzlük olduğu görülmemiş gibi hareket edilmesi halımıza ihanettir.

     

    Erdoğan ve geçici AKP hükümeti ateşle oynamayı bırakmalı ve sorumlu davranmalıdır. Sandık sonuçlarına saygı duyulmalı, çözüm sürecini devam ettirecek bir koalisyon için yapıcı çaba harcanmalıdır. Savaş arzusunda vaz geçilmeli, Dolmabahçe mutabakatına ve çözüm sürecine geri dönülmelidir. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı, görüşmeler yapması ve sürece katkı vermesi sağlanmalıdır.

     

    HDP Aydın İl Örgütü olarak ülkemiz sorunlarının demokratik, barışçıl çözümü için tüm siyasal güçleri harekete geçmeye davet ediyor, geçici AKP hükümetini yaptığı yanlışlardan dönmeye çağırıyor ve uyarıyoruz.”