• “Her şeyleri sahte bunların…”

    Afrin Harekatı’nda bomba üzerine isim yazdıran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Hakkari Yüksekova Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nın “Efeler Heykeli” isteğini geri çevirdiği ortaya çıktı.

    13:58:14 | 2018-02-08

    HABER: YALÇIN YILDIRIM

    Türk Ordusu’nun Suriye sınır bölgesinde devletin güvenliğini sağlamak adına terör örgütleri ile yaptığı Afrin Harekatı başarı ile sürerken, verdiği amansız mücadelede atılan petroit füzelerin üzerine siyasetçilerin isim yazdırması kamuoyu gündeminde tepki çekmişti.

    MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın, Afrin Harekatı’nda kullanılan ve üzerinde adının yazılı olduğu bir fotoğrafı paylaşmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli bir asker de CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adını bir başka bombanın üzerine yazdı.

    Bunun üzerine Çerçioğlu’nun, sınır ötesinde savaşan ordumuzun yanında olduğunu belirten, “Sınırlarımız dışında topraklarımızın bütünlüğü için savaşan Mehmetçiğimizin muvaffak olacağından hiç kuşkum yok. Şanlı ordumuz tarih boyunca topraklarımıza kastetmeye çalışanlara gerekli dersi her zaman vermiştir. Yine verecektir. Dualarımız kahraman Mehmetçiğimizle” şeklindeki açıklaması gerek sosyal medyada gerekse ulusal televizyon kanallarında haber konusu oldu.

    Aydın kamuoyunda her fırsatı reklâm aracı olarak değerlendirmekle bilinen Özlem Çerçioğlu’nun Afrin için atılan bombanın üzerine isim yazdırması gerek televizyon kanallarında gerekse Aydın kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

    “HER ŞEYLERİ SAHTE BUNLARIN..”

    Afrin Harekatında bomba üzerine isim yazdıran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Hakkari Yüksekova Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nın isteğini geri çevirdiği ortaya çıktı.

    Diğer ismi “Efeler” olan Hakkari Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın efeler heykeli talebini 6 ay bekletilip reddetmesi Aydın gündeminde “her şeyi sahte bunların” şeklinde yorumlanırken Aydın Valiliği Büyükşehir Belediyesi’nin geri çevirdiği bu talebi Efeler Belediyesi’ne iletti.

    Aydın Valiliğinden gelen talep Efeler Belediye Meclisi’nin 2018 yılı ilk meclis toplantısında ele alınıp değerlendirildi. Toplantıda, namı “Efeler Taburu” olarak geçen ve armasında efe bulunan Hakkari Yüksekova Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na “Efeler Heykeli” konulması oy birliğiyle komisyona sevk edilerek bir sonraki meclis toplantısında kabul edildi.

    Hakkari Yüksekova Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nın Aydın Büyükşehir Başkanlığı’na gönderdiği ve 6 ay sonra olumsuz cevap verildiği öğrenilen Hakkari Yüksekova Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na “Efeler Heykeli” konulması talebi Efeler Belediyesi tarafından olumlu sonuca bağlandı.

    Hakkari Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın isteğini geri çeviren ancak Afrin Harekatı’nda bomba üzerine isim yazdıran Özlem Çerçioğlu’nun “Mehmetçik seviciliği” kafalarda soru işareti bıraktı.