• NAZİLLİ’DE TSM 30. YIL KONSERİ BÜYÜLEDİ

    Nazilli’de Lütfi Selek’in 30 yıl önce kurduğu Türk Sanat Müziği Korosu unutulmaz bir konser verdi.

    21:02:36 | 2014-04-28

     

     

    Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 30. Kuruluş Konserini Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda gerçekleştirdi.

     

    30. Kuruluş yıldönümü şerefine Lütfi Selek’in şefliğini yaptığı konser 2 bölümden oluştu. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda gerçekleşen konsere Meclis Üyeleri,  Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Nazilli MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut, Muhtarlar, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Salonu hınca hınç dolduran dinleyiciler konser sonuna kadar 30 yıldır faaliyet gösteren Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun sunduğu şarkılar ile adeta büyülendi. 

     

    Konserin ilk bölümünde 14 eser sunan koro, ikinci bölümde 16 eser seslendirdi. İlk bölümde Rukiye Alga-Ahmet Çakırlı ile Hale-Yücel Bildiren düet yaparken Yüksel Bilgen, Ahmet Akçit, Yüksel Bilgenoğlu ve Songül Barıt solistlik yaptı. İkinci Bölümün solistleri ise İbrahim Tamirci, Sema Akkaya, Mustafa Kuzumoğlu, Nadide Dalgıntekin, Burçin Karakaya, Nihal Çallak, Osman Eryürek, Mehmet Boyacı, Rıfkı Özsuer, Sadık İnalöz ve Hüma Dereli isimlerinden oluştu. Tamburi Cemil Beyin Muayyer Peşrevi ile başlayan Konser Hicaz potpori ile sonlanırken izleyiciler Şef Lütfi Selek ve Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunu ayakta alkışladı.

     

    Konserin sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya Türk Sanat Müziği Korosuna vermiş olduğu katkılardan dolayı Şef Lütfi Selek’e 30. Yılı plaketi ile çiçeği verdi. Ayrıca tüm koro elemanlarına çiçek takdim edildi.