• Özakcan’dan işçilere zam sözü…

    “İşçinin Babası Mesut Başkan”dan çalışanlara iki müjde… Demokrat Parti Adayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, taşeron şirketlerin devre dışı kalmasıyla belediye bünyesine geçişi tamamlanan çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, işçilere hem sendikal haklarını verme hem de maaşlarına 200 lira zam sözü verdi.

    14:39:09 | 2019-02-01

    Demokrat Parti Adayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan işçileri ile buluştu. Başkan Özakcan işçilerine sendikal hak ile her ay 200 lira zam sözü verdi. Efeler Belediye Binası önünde düzenlenen toplantıya belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile belediye çalışanları katıldı.

    Miting gibi toplantıda konuşan Demokrat Parti Adayı Efeler Belediye Başkan M. Mesut Özakcan 5 yıl boyunca Efeler halkına hizmet işçilerine teşekkür ederken  “Beş yıl önce ‘biriz beraberiz bir büyük aileyiz’ diye göreve başladık. Bu sürede sizlerle birlikte beş sıfırdan yarattığımız Efeler Belediyesi ile Efeler halkımıza hizmet ettik. Beş yılın sonunda halkımızda çok yüksek bir memnuniyet ve güven oluştu. ‘Biriz beraberiz bir büyük aileyiz’ derken, her birinizi kendi ailemin bir ferdi, bireyi olarak gördüm. Sizlerden aynı anlayışı saygıyı sevgiyi ve özverili çalışmayı gördüm. Halkımıza hizmeti beraberce sunduk” dedi.

    “İTTİFAK ADAYLARI HALKIN İÇİNE SİNMEDİ”

    İttifak adaylarının halkın içine sinmediğini kaydederek konuşmasını sürdüren Başkan Özancan 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde görülmediğini belirterek, “İttifaklarla oluşan adaylarımın ortaya çıkartıldığı bir seçim yaşayacağız. Her iki ittifakın göstermiş olduğu adayların da halkımızın içine sinmediği, muteber görülmediğini biliyoruz” dedi.

    “DEMOKRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ..”

    “Benim hakkımda ‘Aday göstermeyip Mesut Özakcan’a bir tokat vururuz, o zaten sesini çıkarmaz, kenara çekilir. Biz de yolumuza bakarız’ diye düşündüler” diyerek eski partisi CHP’ye sitem eden Başkan Özakcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Efeler halkına sahip çıkmak için, belediye çalışanlarına sahip çıkmak için, demokrasiye sahip çıkmak için Demokrat Parti’den 31 Mart’ta yeniden belediye başkanınız olmak üzere halkımızın huzurunda olacağım. Efeler halkımızı çaresiz bırakmamak için adaylık kararımı sizlerle paylaşmak istedim. Ülkemizin demokrasiye geçişin kapısını aralayan, canı pahasına başbakan çıkarmış, bakanlar çıkarmış Demokrat Parti’den aday oldum. Sandıkta birlikte olacağız. Demokrasimize sahip çıkacağız. Ve geliştireceğimiz demokrasimizle cumhuriyetimize, ülkemize, çocuklarımıza ve Efeler halkına sahip çıkacağız. Evrensel demokrasinin, insan onuruna en yaraşır yönetim şekli olan demokrasinin en temel esasları özgür bireydir, demokratik toplumdur, demokratik devlettir. Belediye başkan adaylarını belirlemede Efeler halkının bir haksızlığa hukuksuzluğa, adaletsizliğe teslim edildiği için aday oldum. Şahsım adına haksızlığa, hukuksuzluğa uğramak bir yana.. Bunlarla benim derdim yok. Makam, koltuk sevdam ve iddiam da yok. İl başkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptım. Efeler halkının olduğu gibi ortaya çıkan adaylar benim de içime sinmediği için tekrar önümüzdeki dönem sizlerle birlikte aynı aile anlayışımız içerisinde göreve devam etmek istiyorum. Başkan yardımcılarından, müdürlere, çalışanlara kadar herkesi aileden biri olarak gördüm. Sizlerin huzuru ve mutluluğu benim en büyük arzumdur. ‘Biriz beraberiz bir büyük aileyiz’ diyerek hepinizi kucaklayan bir anlayış içinde görev yaptık. Bu göreve önümüzdeki beş yılda da devam edeceğiz..”

    İŞÇİLERE İKİ MÜJDE!

    Ülkemizde yaşanan ekonomik krize de dikkat çeken Başkan Özakcan işçilere hem aylık 200 lira zam hem de sendikal haklarının verileceğinin sözünü verirken , “En büyük sorunlarımızdan biri işsizlik. Diğeri demokrasinin kurallarının uygulanmayış olmasından kaynaklanan toplumsal huzursuzluk. Bu anlamda sizlere önümüzdeki dönem tüm işçi arkadaşlarımın maaşlarına ek olarak 200 lira artı bir ödeme yapacağız. Ayrıca örgütlü haklarınızın savunulması adına hepinize sendikal haklarınızı vereceğiz” dedi.

    “Efeler seninle gurur duyuyor, en büyük başkan bizim başkan, işçinin babası Mesut Başkan, vur vur inlesin Efeler dinlesin” şeklindeki tezahüratlarla sık sık konuşması kesilen Başkan Özakcan işçilerin arasına karışarak onlarla fotoğraf çektirdi.