• Özlem Hanımın ölümcül hatası

    Yeni dönemde Özlem Hanımın geleneksel kurban mevsimi açıldı... Merakla bekliyorduk. “Özlem Hanımın belirlediği ilk belediye başkanı kim olacak?” Çok beklememize gerek kalmadı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den başladı.

    15:08:37 | 2024-05-13

    Sözün başında söylemeliyim. Kuşadası gerçekten parti farkı gözetmeksizin, çeşitli çıkar gruplarının oradan oraya seğirttiği bir yer. Siyaset burada gerçekten zor. Değişkenleri aşırı fazla. Bir bakıyorsunuz biranda saflar karma karışık olmuş.

    Mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel'e geçmiş dönemde kurulan kumpaslarda sahip çıkıp, bu seçim kampanyasında eleştirmiş birisiyim. Fakat iş maddi gerçekliğe gelince, bilirsiniz adaleti ararım.

    Burada Ömer Günel, Fuat Akdoğan üzerinden hedef alındı.

    Hani eski AK Partili Kuşadası Belediye Başkanı.

    Olay, ona ait Kuşadası Soğucak Mahallesi'ndeki bir arazi üzerinden gelişiyor. Daha önce başkasına ait bir arazi. Yaklaşık on dönüm. Fuat Akdoğan burayı alıyor. Üç dönüm civarı orman arazisini de tahsis olarak üzerine geçiriyor. Etti mi onüç dönüm.

    Taşınmaz, kayıtlarda Sosyal Tesis Alanı geçiyor.

    Yani sadece Kuşadası'na hizmet için, sosyal tesisler yapabilirsiniz.

    Daha sonra ne mi oluyor?

    Yıl 2017... Özer Kayalı Kuşadası Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın BŞB Başkanı. Bu arazi üzerinde 2017 yılında 1/5000’lik nazım imar plan değişikliği yapılıyor. Yetkili kurum Aydın Büyükşehir Belediyesi. İlgili birimlerden geçip, Meclis İmar Komisyonu’nda oy birliğiyle onaylanıyor ve meclise sevk ediliyor. Arazinin statüsü değişiyor. Bir anda özel sosyal tesis alanına dönüşüyor. Yani Fuat Akdoğan ve perde gerisindeki ortağına, (ki Özlem hanım onu iyi bilir) güzel bir imar rantı sağlanmış oluyor. Hatta ve hatta 1/5000’lik imar plan tadilatı olarak 2022 yılında ikinci kez Aydın BŞB komisyon ve meclisine geliyor. Yine geçiyor ve ilçe belediyesine sevk ediliyor.

    Bakınız, burada Aydın BŞB İmar Komisyonları öyle hatalar yapıyorlar ki, 2017-2022 yıllarında Fuat Akdoğan'ın yerine ait imar plan tadilatını yapanlar, ilgili bürokratlar, hepsi yargılanabilir ki gidişat odur.

    Şimdi açalım dosyayı az daha...

    Fuat Akdoğan ve perde gerisi ortağına büyük kazanç yolunu açan Aydın BŞB’deki ilgili komisyonlar ve bürokratlar, suçlarını adeta nasıl kendileri ifşa etmiş.

    Aydın BŞB evraklarında ne var? Hangi kurumlara sorulduğu...

    Bu kurumlar hangileri?

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Enerya Gaz Dağıtım AŞ; Aydın BŞB Ulaşım Daire Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü...

    DSİ’den başlayalım... O araziden sulama kanalı geçiyordu. Ne yaptınız? Alan şahıslar kendileri sorunu çözecek deyip olur vermişler.

    Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne soralım.

    Kardeşim Kuşadası'nda yer gök sosyal tesis alanı da biz mi bilmiyoruz? Siz kamu yararına sosyal tesis alanından vazgeçip özel şahıslara ait sosyal tesis alanına dönüştürme görüşünü nasıl veriyorsunuz?

    Gelelim zurnanın zırt dediği yere...

    O arazinin 3 dönümü sonradan devletten tahsis ettirilen bölümü, orman alanı idi. En başta hangi kurumdan görüş alınması, kime sorulması gerekiyordu? Orman Bölge Müdürlüğü’ne.

    Peki Aydın BŞB kayıtlarında bu evrak niye yok?

    Orman Bölge Müdürlüğü'ne sorulup görüş istenmiş mi?

    Bu tür Ali Cengiz oyunu ile Aydın BŞB imar komisyonları ve ilgili bürokratları, (diğer mülki kurumlarla birlikte) aleni şekilde yasaları çiğneyip, özel şahıslara yüzlerce milyon lira kazandırmış olmuyorlar mı?

    Fuat Akdoğan ve perde gerisi ortağı tüm bunlar yaşanırken AK Partili değil miydi?

    Bu durum herkesçe bilinmiyor muydu?

    O halde CHP’deki Aydın BŞB ve oranın gerçekte tek söz sahibi Özlem Hanım değil mi?

    Nasıl oluyor da iktidar mensuplarına yüzlerce milyon kazandıracak bir imar plan tadilatına hem de 2017 ve 2022 yıllarında iki kez CHP destekli imza atılıyor?

    Bu perde önünde halkın bir birine kırdırılıp, perde gerisinde homini gırtlak çıkar ortaklığı değil midir? Bu tiyatroyu da halkımız sorgulasın...

    CHP’li Aydın BŞB ve ilgili kurumların, AK Partili Fuat Akdoğan'a kıyakları bununla da sınırlı kalmıyor. Kararlar neticesinde Fuat Akdoğan'a fazladan 700 metrekareye yakın imar artışı sağlanıyor. 30-35 metrekarelik 20 bungalov tip Tyni House... Tanesi orada on milyondan gider diyorlar. Kaça gittiği bilmem de oradan da Aydın BŞB kanallı ballı kıyak çekilmiş olmuyor mu?

    * * *

    Olayları tekrar gözden geçirelim, akıllarda yer etsin...

    2017 yılında yani Ömer Günel yok iken Özer Kayalı döneminde başlayan büyük imar vurgunu hikayesi önce nereden geçmiş? 1/5000’lik planları hazırlayan CHP’li Aydın BŞB ilgili komisyon ve bürokratlarından.

    2022 yılında aynı araziye ait bir plan tadilatı yine nereden geçmiş? CHP’li Aydın BŞB İmar Komisyonu, Meclis ve ilgili bürokratlardan.

    Üzerine bir de yaklaşık 700 metrekareye yakın imar artışı yine kimin eliyle sağlanmış? CHP’li Aydın BŞB’de alınan bu kararlarla.

    O zaman ranta karşı olduğunu söyleyip oy devşiren CHP’li Aydın BŞB den, AK Partililere bu kıyaklar nasıl ve hangi nedenlerle yapıldı?

    Özlem Hanım olmaz diyecek de o iş olacak öyle mi? Gülerler bunu söyleyene... Özlem Hanımı pek çok nedenle eleştirsem de her işi sıkı sıkıya takip eder. Tuvaletlere havlu alınsın onun dahi hesabını sorar. Bu olaylardan haberinin olmaması mümkün müdür?

    Bu sorularımız CHP li Aydın BŞB’ye idi.

    Gelelim şimdi mülki idareye.

    Vali Beyimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta ilgili kurumları çağırıp, tek tek açıklama almalı ve hesap sormalı. Ve Aydın BŞB Orman Bölge Müdürlüğü’nden neden görüş almamış? Görüş istendiyse ne cevap verilmiş? Sayın valimiz bunu da soruşturup halka açıklamalı.

    Çünkü bu iş CİMER'lik oluyor haberiniz olsun...

    Ya Fuat Akdoğan bu tiyatroda ne yapmış?

    Kendisi AK Partili geçinmesi hasebiyle ilgili mülki kurumlardan istediği kararlar çıkmış. O dönem nasıl girift bağlantılar vardı acaba? AK Partili olmalarına rağmen CHP’li ve aynı zamanda meclis çoğunluğuna sahip Aydın BŞB’den bu kararlar geçebildi?

    Görünüşte AK Parti ile CHP bir birine hasım iki siyasi kutup değil miydi? İki kutup da bir birlerinin imar ihale rantlarını çarşaf çarşaf yayınlamıyor muydu?

    Neyse AK Partili Fuat Akdoğan yerel idareden CHP’li Aydın BŞB ve mülki idareden partisi kanalıyla istediğini elde etmiş. Sonra sıra ilçe belediyesine gelmiş. AK Parti - CHP iki telde oynayan bizim Fuat çareyi nasıl buluyor? Açıklama yapıyor turşu suyuna isot katılmış gibi. “Oyum yerelde Ömer Günel'e BŞB de Mustafa Savaş'a.”

    İşini yürütmek için aklı sıra ikili oynadı. Kabak da Ömer Günel'e patladı.

    Akdoğan, Özlem Hanımın iyi ya da kötü hiç bir şeyi unutmadığını bilmiyor galiba... Özlem Hanım sinirlendi mi, CHP Genel Merkezi'nde bile milletin kaçacak delik aradığından haberi yok muymuş? Güya bunca yıl siyaset yapmış. Kuşadası'nda siyaset duayeniymiş. Öyle ya da böyle, Aydın siyasi tarihine geçecek Özlem hanımın gazabını hesaplamaktan aciz. Hem AK Parti hem CHP’ye yaranıp iş yürüteceğim derken, baltayı taşa değil kendi kafasına vurduğu açık...

    Gitmiş daha imar plan tadilatı kesinleşmeden iki katlı binalar dikmiş.

    Yetmemiş ağaçları kesmiş.

    Yetmemiş kaçak su kullanmış.

    Ondan sonra Özlem Hanım bir güzel işlemini yapıp, bir de üzerine Fuat Akdoğan'ı kaçak su kullanıcısı olarak etiketletmiş. Ama bunu yaparken de, Ömer Günel ile özdeşleştirmiş.

    İyi de orada en az sorumlu Kuşadası Belediyesi.

    Daha kaç kez yazalım... 2017-2022 yıllarında 1/5000’lik imar plan tadilatlarını yapan Aydın BŞB... Fazladan Fuat Akdoğan'a imar artışı sağlayan yine Aydın BŞB Meclisinden ve bürokrasisinden geçen kararlar. Bu vurgunda gözünü kapatan veya ayak uyduran mülki idare müdürlükleri.

    Kuşadası Belediyesi ne yapmış? Fuat Akdoğan'a yakındaki çiftlik evi için tadilat ruhsatı vermiş. O binalar yükselirken, Fuat Akdoğan o suları kullanırken ASKİ ve Aydın BŞB’nin ve devletin diğer ilgili kurumlarının haberi yok muymuş acaba?

    Ortada suç varsa, asli faili Aydın BŞB ve diğer ilgili devlet kurumları değil midir sevgili okurlar. Burada ne kimseyi yeriyorum ne kimseyi savunuyorum. Maddi gerçekliği ortaya koyup, kararı kamu vicdanına bırakıyorum.

    Ve Kuşadası'nda şunu görüyorum. Sezon açılıyor fakat AYDEM - Enerya ve ASKİ çalışmaları yeterli planlama ve hızla yürümüyor gibi. Kurumlar arası organizasyon adeta sıfır. Ortalık karma karışık. Halk sıkıntılı, halk şikayetçi. Artık şu kısır siyasi hesaplaşmalardan kurtulup, hepimiz üzerimize düşeni yapsak daha iyi değil mi?

    Ve Özlem Hanımın en çok sevdiğim yönü, mücadeleci olmasıdır. Benim gibi yörük kafası. Kafaya koydu mu iş gittiği yere kadar gider. Bu davranış kalıbı, Özlem Hanım ile aramızdaki en ortak bağımızdır.

    Yalnız bu kez Özlem Hanım, ölümcül bir hata yapıyor. Seçimdeki siyasi hesabı kapatmak isterken, vuruş yaptığı yerin asıl kendi yumuşak karnı olduğunun farkında değil. Bu işin sonunda herkes, “Özlem Çerçioğlu AK Partililere yüzlerce milyon imar rantı sağlayan kararlar almış” yaygarası başlatılırsa ne olacak? Ki meclis kararları dahil her şey ayan beyan ortadayken... BŞB meclisi ve ilgili komisyon-bürokratlar o kararları almasa, ilçe belediyeleri nasıl uygulayacak?

    Sözün sonunda şunu belirteyim... Bu işin asli failini bulmak isteyen, Aydın BŞB Meclis kararlarına bakar. Kendi resmi sitelerinde var. Ve oradaki belgeler, “AK Partili Fuat Akdoğan'a yüzlerce milyonluk imar kıyağı, CHP’li Aydın BŞB meclis-komisyon ve ilgili bürokratlar kanalıyla nasıl sağlanmış” bas bas bağırıyor...