• YILIN BİLİM ADAMIMI, FİLM ADAMIMI.

    Dansöz Asena'nında ödül aldığı MOOD dergisi, Adü Rektörü Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir'i Yılın Bilim Adamı Seçmiş..

    14:17:30 | 2020-03-24

    Magazin Dergisinden ödül aldı, Yılın Bilim Adamı Seçildim Dedi.

    Türkiye’de Yılın Bilim Adamı seçilmenin yolu, yaptığınız bilimsel çalışmaların Türkiye Bilimler Akademisi, (TÜBA) tarafından değerlendirilip, değere layık görülmesiyle mümkündür.Yada bu değerlendirme YÖK tarafından yapılmaktadır. Bu durum ve işleyiş Ülkemizdeki tüm Akademisyenler tarafından bilinen bir gerçektir.

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan; TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) başlıkları altında değerlendirilir.

    Durum tamda böyle iken, Şimdiki ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir 2017 yılında Yılın Bilim Adamı Ödülü aldığını her ortamde dile getirdiği gibi, Yılın Bilim Adamı başlığı ile bazı yerel medya unsurlarında haberlerde yaptırmıştı. Yaklaşık bir yıl önce ADÜ Rektörü olarak atandığında, Aydın Kamuoyu Yılın Bilim Adamı Ödüllü birisinin Üniversitesine Rektör olarak atandığına sevinmişti.

    Konu ile ilgili Gazetemizin yaptığı araştırmada; Gerçeğin, Rektör Osman Selçuk Aldemir’in anlattığı ve yaptırdığı haberler gibi olmadığı ortaya çıktı.

    TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) kayıtlarına bakıldığında,ödül alan Bilim Adamları Listesinde Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir adına rastlamadık.

    Konuyu derinlemesine incelediğimizde ortaya çıkan manzara tamda böyle anlatılabilir dedik.

    Hagi araştırma konusu ile ilgili ödüle layık görüldüğü, Ödüle layık görüldüğü konu hangi bilimsel toplanya sunulduğu, hangi bilimsel dergide yayınlandığı ile ilgili bir bulguyada rastlayamadık.

    YILIN BİLİM ADAMIMI, FİLM ADAMIMI.

     

     

    Dansöz Asena’nında birzamanlar dansa katkılarından dolayı ödül aldığı,

    MOOD İsimli Magazin haberciliği yapan dergi’den ödül almış.

    Hiçbir şekilde Bilimsellik taşımayan, Bilimsel bir jurisi olmayan bu dergi Türkiyede binlerce Akademisyen arasından bula bula Aydın’da Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir’i bulmuş, tuhaf değilmi. İşin daha tuhafı, adı geçen MOOD Dergisi, araştırmalarımıza göre 5 kere düzenlediği ödül törenlerinden sadece 2017 yılında Yılın Bilim Adamı Ödülü vermiş olması. Diğer 4 ödül töreninden bu durumun olmaması. Adı geçen dergide Yılın Bilim İnsanı olarak adlandırılmasıda dikkat çekici.

    Yılın Bilim Adamı Seçilen, Halen ADÜ Rektörü, Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir ile aynı törende Hangi Bilim Dallarında Ödüller verilmiş. Kamuoyunu aydınlatmak adına bazılarını yazmakta fayda gördük.

     

    MOOD DERGİSİ 2017 Ödüllerinden bazıları;

    Yılın Erkeği

    En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

    En İyi Erkek Komedi Oyuncusu

    En İyi Kadın Sinema Oyuncusu

    En İyi Kadın Pop Sanatçısı

    En Güzel Dizi Oyuncusu

    En İyi Magazin Programı

    En İyi Magazin Programı Sunucusu  

    En İyi Magazin Sitesi

    En İyi Moda ve Stil Programı Sunucusu

    En Başarılı Modacı

    En Başarılı Kadın Girişimci

    En İyi Saç Ekimi Merkezi

    En İyi Fantezi Erkek Sanatçısı

    Yılın Bilim İnsanı : Prof.Dr.Osman Selçuk Aldemir

    En Başarılı Karakter Oyuncusu

    Haberimizin içeriği ve Yılın Bilim İnsanı seçimleri ile ilgili görüşlerini sorduğumuz onlarca akademisyen, cevap vermeyerek sadace gülmekle yetindi…..